A dán diéta

Általában a “királyi kórházi diéta” ​​vagy a “koppenhágai étrend” néven ismert dán diéta egy 13 napos étkezési terv, amely 10-20 kiló vagy annál nagyobb súlycsökkenést ígér. Az interneten keresztül az anyagcsere újraindításának módja miatt a dán étrendnek nincsenek ismert szerzői és tudományos adatok vagy klinikai kísérletek, amelyek alátámasztják követeléseit, hatékonyságát vagy biztonságát. Beszélje meg orvosával a súlycsökkentési célokat az étrend terv megkezdése előtt.

Claims

A CopenhagenDiet.com weboldalának megfelelően 13 nap alatt 22 fontot veszíthet ebből az étrendből, elkerülve a gyümölcsöket és a szemeket, miközben szigorúan követi a meghatározott menüket, amely magában foglalja a sovány marhahúst, a tojást, a salátát és a kávét. Az étrendtől való eltérések, például a cukormentes gumik tilosak. Ha a 13 nap múlva vége, a weboldal azt állítja, már nem vágyik zsírra vagy édességekre, mert az étkezés megváltoztatja az anyagcserét és az Ön preferenciáit. A 13 napos menü 2011-ben online értékesítésre kerül 14 dollárért, de a diéták figyelmeztetnek arra, hogy annak előnyei ellenére sem folytathatja a tervet 13 napnál hosszabb ideig, és kétévente többször nem ismételheti meg a tervet.

veszélyei

A napi 600 kalória rendkívül alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a dán étrendben lévő emberek gyengék, éhesek, fáradtaknak és betegségre érzékenyek lehetnek. Mivel ez az étkezés csökkent bizonyos élelmiszercsoportokat, vitaminok és ásványianyag-hiányok szenvedhetnek, és az étrend rosszul befolyásolhatja a koleszterinszintjét. Nutritionist és biokémikus Dr. Ingrid V. Van Heerden, a Health24 weboldal közreműködője, arra bíztatja Önt, hogy elkerülje ezt az étkezési tervet, mert kiegyensúlyozatlan, hiányzik a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonák és a tejtermékek, ami vesebetegséghez és bélműködéshez vezethet.

Szakértői Insight

A Súlyellenőrző Információs Hálózat, az Országos Cukorbeteg- és Emésztési és Vesebetegek Információs Szolgálata azt javasolja, hogy a nagyon alacsony kalóriatartalmú étrendet csak orvosa adhatja be, kereskedelmi célra elkészített formulák felhasználásával, amelyek magukban foglalják az összes létfontosságú mikrotápanyagot Nem hiányoznak táplálkozási követelmények. Hacsak a testtömegindexe nem több, mint 30 vagy súlyos egészségkárosodást, például cukorbetegséget vagy magas vérnyomást szenved, a nagyon alacsony kalóriatartalmú étrendet nem szabad figyelembe venni. Még orvosi felügyelet mellett a mellékhatások, mint a fáradtság, a székrekedés, az émelygés és az epekő is gyakori, valamint a súly visszanyerése.

Egészséges fogyás

Ahelyett, hogy 13 napos tervet tervezne, tartós, fenntartható életmódbeli változásokat hozzon létre, amelyek magukban foglalják a szociális támogatást, az étkezési naplót tartják és fizikai aktivitást tartalmaznak a mindennapi életükbe. Célja a hetente 1-2 font testsúlycsökkentés, amelyet fenntartani lehet anélkül, hogy beteg vagy lassan érzed magad, és ez a súlycsökkenés többnyire kövérséget jelent a zsír helyett a víz és az izom miatt, amelyet a gyors fogyás során vesztesz. A Van Heerden minden nap 45-60 perc fizikai aktivitást ajánl, a kiegyensúlyozott étrend mellett sok gyümölcsöt és zöldséget, valamint az édesített italok és az alkohol csökkentését.