A fekete cohosh kockázata a terhesség alatt

A fekete cohosh olyan gyógynövénytermék, amelyet a szülésznők néha a munkaerő indukálására használnak, jellemzően egy másik, a kék cohosh nevű gyógynövény kombinációjával. Használható más nőgyógyászati ​​problémák kezelésére is. Amíg nincs több bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a terhesség ideje alatt biztonsága lenne, a terhes nőknek el kell kerülniük a fekete cohosh felvételét.

A Black Cohosh használata

A fekete cohosh egyik legfontosabb felhasználási módja a menopauza tüneteinek enyhítése. Használható a menstruáció alatt a fájdalom kezelésére is. Ezek a feltételek azonban rendkívül valószínűtlenek a terhesség alatt. A fekete cohosh, akár egyedül, akár kék cohosh-ként kombinálva, terhesség megszüntetésére is felhasználható.

Fekete cohosh és terhességi szövődmények

Mivel potenciálisan munkaerőt idézhet elő, a fekete cohoshot nem szabad a terhes nők az első vagy a második trimeszterben bevenni. Jelentős súlyos magzati szövődményekről is beszámoltak, beleértve a rohamokat, a vesekárosodást és a légzési problémákat csecsemőknél, miután az anyukák fekete-kék és cohosh-ot kaptak a munkaerő kiváltásához, ezek a mellékhatások a kék kohóban talált vegyületnek köszönhetőek, 2002 márciusában Cikk a “British Journal of Szülészet és Nőgyógyászat.

A Black Cohosh egyéb kockázatai

A terhességi szövődményektől eltekintve a leggyakrabban jelentett mellékhatás a fekete cohosh felvétele során a gyomor-bélrendszeri diszkomfort, bár hányingert, szédülést, fejfájást és szédülést is okozhat. A fekete cohosh képes is utánozni az ösztrogén hatásait a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy azokat körültekintően kell használni olyan nőknél, akiknek személyes vagy családi emlőrákos múltja van.

Ajánlások és a további információk szükségessége

Amíg szigorúbb tudományos tanulmányok befejeződnek, nehezen tudni, hogy a fekete cohosh a terhesség alatt biztonságos-e, különösen azért, mert potenciális szerepet tölt be a munkaerő elindításában. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen gyógynövényes étrendet felvenne, és győződjön meg róla, hogy nem alkalmaz munkaerőt előállító gyógynövényeket anélkül, hogy egy képzett orvos felügyelné.