A forró víz, a méz és a fahéj étrend

Édes és fűszeres italt fogyasztva felmelegíthet, és kielégítheti valami mézesedés szükségességét, de nem szabad detoxálni a szervezetedet a káros anyagokkal szemben, vagy elősegíti a fogyást, ahogy azt állítják. A mézzel és a fahéjjal kevert forró víz nem önmagában étrend, hanem a szokásos étrend mellett napi bizonyos időkben is tisztít. Mint a legtöbb diétás étrend, a forró víz, a méz és a fahéjas tisztítás nagy ígéreteket nyújt minden bizonyítás nélkül. A szokásos étkezési szokások megváltoztatása előtt konzultáljon kezelőorvosával.

Diétás részletek

Az italt, meredek fahéjat 1 csésze forró vízben 30 percig. Miután a víz lehűlt, adj hozzá a mézet. A tisztításhoz szükséges utasítások szerint, amikor a forró víz hozzáadja a mézet, inaktiválja a természetes enzimeket a mézben. A recept szerint a méz és a fahéj egy 1-től 2-ig terjedő arányban, vagy 1 rész mézzel 2 rész fahéjhoz. A keverék felét az ágy előtt inni, a maradékot hűtőszekrénybe helyezzük, és a reggelig felébredünk. Az italt üres gyomorra kell fogyasztani. Az ital hívei azt állítják, hogy nemcsak a testet tisztítja, hanem a testsúlycsökkenést is segíti, anélkül, hogy megváltoztatná az étrendjét.

Drágám, fahéj és súlycsökkenés

A forró víz, a méz és a fahéj tisztítására vonatkozó igények mögött kevés igazság van. A “The Scientific World Journal” című 2008-as tanulmány a méz hatását vizsgálta a túlsúlyos és elhízott emberek csoportjában lévő kardiovaszkuláris rizikófaktorokkal összehasonlítva. A tanulmány megállapította, hogy a mézesetett csoport elvesztette testtömegének 1,3 százalékát, amit a kutatók enyhe csökkenésnek neveztek. A fahéjat tanulmányozták az étkezési érzékenységre gyakorolt ​​hatásuk miatt, ami hasznos lehet azok számára, akik fogyni próbálnak. Sajnos a kutatók nem tudták bizonyítani, hogy a fahéj növeli a jóllakottságot. Bár ez az információ remek ígéretesnek tűnik, több kutatásra van szükség, mielőtt az állítások megtételére sor kerülhet.

Érvek és ellenérvek

A fahéj és a méz keveréke az ágy előtt, és amikor felébredsz, jó módja annak, hogy több folyadékot kapj az étrendedben, de kétséges, hogy segít a fogyásban. Ezenkívül a fahéj befolyásolja az olyan enzimeket, amelyek bizonyos gyógyszereket metabolizálnak, mint például a kalciumcsatorna-blokkolók és a ciklosporin, ami növelheti az ilyen típusú gyógyszerek szintjét a vérben. A fahéj is kölcsönhatásba léphet a vérhígító gyógyszerekkel. A méz viszonylag biztonságos, de nem szabad a csecsemőknek adni a botulizmus kockázata miatt.

A Diet Cleansesről

Amellett, hogy azt állítja, hogy segít a fogyásban, a forró víz, a méz és a fahéj is segíteni fog a test megtisztításában. De nagyon kevés bizonyíték áll rendelkezésre annak alátámasztására, hogy bármely élelmiszer vagy speciális ital segíthet javítani a szervezet azon képességét, hogy megszabaduljon mérgező anyagoktól, írja Juliette Kellow dietetikus. Amíg a szervezet egészséges, a tüdej, a vesék, a máj és a bőr segít “méregteleníteni” a testet a vizelettel, székletekkel és izzadsággal.