A gomb gombák egészségügyi előnyeit

A gomba gombák a leginkább fogyasztott gomba az Egyesült Államokban, amely az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint a gombafelhasználás 90 százalékát teszi ki. Más néven fehér gomba gombák vagy kereskedelmi gomba, akkor rendelkezésre állnak egész évben, és használják a levesek, saláták, tészták vagy evett nyers. A széles körben elfogyasztott gomba egészségre gyakorolt ​​hatásának vizsgálata arra késztetheti Önt, hogy még többet adjon a diétájához.

A szívbetegség a halál egyik vezető oka az egész világon, de a gomba gombák fogyasztása megakadályozhatja Önt abban, hogy egy másik statisztika legyen. A szívbetegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője az atherogenesis, amely az artériás falakra emlékeztető plakk képződik, ami az ateroszklerózist és az artériák keményedését okozza. Az Arizona State University kutatói tesztelték a gomba gombák hatását az emberi endothelsejtekre egy kémcsőben. A 2010. júliusi “Nutrition Journal” számában publikált tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a gomba gomba csökkenti az artériás sejtek gyulladását, és megakadályozza, hogy a fehérvérsejtek az artériás falakhoz tapadjanak. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a gomba gombák fogyasztása lehet a szívbetegség megelőzésének eszköze.

A szervezet specifikus sejtjei, amelyeket természetes gyilkos sejteknek neveznek, gyorsan reagálnak a külföldi behatolókra, például vírusokra vagy ráksejtekre. Gyors reagálásuk kulcsfontosságú az immunrendszer szempontjából, mivel segít a szervezetnek a betegség leküzdésében. A “Journal of Nutrition” 2007. júniusi számában arról számoltak be, hogy a gomba gombás gombák növelhetik az immunrendszert a természetes gyilkos sejtek aktivitásának növelésével. Bár nem teljesen értik, hogyan, a tudósok úgy vélik, hogy ez a poliszacharid tartalom a gomba, amely felelős az immunerősítő képességét.

Gomb gombák védik a testet a különböző rákos sejtvonalakból. 2010 júniusában a Penn State növénypatológiájával foglalkozó részlege jelentést tett közzé arról, hogy a gomba gombák hatásosnak bizonyultak a mell, a vastagbél és a prosztatarák kezelésében. A “Rákkutatás” 2006. decemberi számában megjelent tanulmány szerint egy napi 1/2 csésze gomba gomba táplálása megakadályozhatja a mellrákos daganatok növekedését. Az egészséges nő ennél kevesebb, mint 1/2 csésze enni, hogy jelentősen csökkentse a mellrák kialakulásának kockázatát.

A gomba gombák hozzájárulnak a vitaminok és ásványi anyagok ajánlott napi beviteléhez. Az USDA azt állítja, hogy a gomba nagy mennyiségű rézöt tartalmaz, amely vérsejtek előállításához és a szív egészségének fenntartásához szükséges. További tápanyagok a C, D és B vitaminok, valamint az ásványi anyagok szelén, vas, magnézium, foszfor, kálium és cink. Főtt állapotban a gomba tápanyagtartalmának nagy része változatlan marad, míg egyes tápanyagok elvesztik értékük 5 és 20 százalékát.

Szívegészségügyi előnyök

Immunrendszeri előnyök

Rákellenes előnyök

Táplálkozási előnyök