A legjobb árú étrend a testépítéshez

A testépítők egy nagyon speciális diétát követnek, hogy támogassák képzési erőfeszítéseiket. A legtöbb testépítő enni “tiszta”, vagyis elkerülik a feldolgozott élelmiszereket, és hangsúlyozzák a friss termékeket, a sovány fehérjéket és a telítetlen zsírokat. A minőségi testépítő étrend megfizethető lehet, ha bölcsen vásárol, és bizonyos élelmiszereket hangsúlyoz.

Jelentőség

A pontos kiszolgáló méretek és a makrotáram arányok az atléta versenytől és méretétől függenek. Egy izomépítő fázisban a testépítők több kalóriát fogyasztanak, mint égetni – néhányan ez a testtömegük 18-20-szorosának felel meg, jegyezte meg a fitness-szakértő, Anthony Ellis, a “Vas Magazin”. -lb. Személy, ez napi 3.600-4.000 kalória. A testépítők az átlagosnál magasabb fehérjemennyiséget is kapnak az izomvisszanyerés és a hipertrófia vagy növekedés támogatására. A Sport Táplálkozás Nemzetközi Társasága (ISSN) körülbelül 2 g / testsúlykilogrammot ajánl. A tömeg kilogrammban való eloszlatásához a súlyt 2,2 kg-ra kell osztani – ami a 200 fontot jelenti. Embernek szüksége van körülbelül 182 g fehérje naponta, az összeg 1,25 font csirkemell. Mindezen extra, minőségi ételek drágák.

Bevásárlási tippek

Vásároljon olyan termékeket, amelyek a szezonban, például a leveles zöldek ősszel, cukkini a nyáron, tavasszal spárga és édesburgonya télen. A mártás nélküli, fagyasztott zöldségeket felvehetik, amelyek ténylegesen több tápanyagot kínálnak, mint a friss termékek “- mondja Gene Lester Ph.D., a növényi fiziológus az USDA Mezőgazdasági Kutatóközpontban, Texasban, Weslaco-ban. A fagyasztott termékeket a frissesség csúcsán szedik és fagyasztják, hogy megtartsák az összes rostot és antioxidánsokat, amelyek támogatják a testépítők izomfejlesztési igényeit. Miközben a fehérje a hangsúly a testépítő táplálékában történik, a szénhidrátok energiát biztosítanak az edzéseknek és az izomnövekedésnek, teljes mennyiségben vásárolnak gabonát, hogy pénzt takarítsanak meg. Csatlakozzon a helyi raktárházhoz, hogy nagy palack olívaolajjal és canolaolajjal és nyers dió zsákokkal tegye fel a raktárat, mindkettő pedig az izomépítéshez elengedhetetlen, hormontermeléshez nélkülözhetetlen telítetlen zsírokat biztosít.

Mentés a fehérjére

Több fehérje fogyasztása nem jelenti azt, hogy heti több száz dollárt költenek a steakre és a tenger gyümölcseire. Tegye tojásfehérjét, a bőr nélküli csirkemellet, a vízzel töltött tonhalat és a tilapia-t. A fagyasztott csirkemell és a tilapia egyszeri adományait vásárolja, amelyek gyakran olcsóbbak, mint a hentes vagy a halak esetében. Az alacsony zsírtartalmú túró egy másik forrás a magas minőségű fehérje, amely viszonylag olcsó és gyakran értékesítésre.

Minta étkezés

Megfizethető testépítő étkezés terv kezdődik a reggeli az acél vágott zabpehely – az ömlesztettáru-bin – az apróra vágott almával és a tojásfehérje. A csirkemell közepes reggeli étele a kukorica tortillában, a romaine salátával és paradicsommal fehérjet, teljes kiőrlésű gabonát és zöldségeket kínál. Ebédhez élvezze a barnás rizszel, párolt, fagyasztott brokkolival és egy kis olívaolajjal kevert tonhalat. A délutáni étkezést az edzés támogatására állíthatja össze, nyers mandulával kombinálva. A vacsoránél sült tilapia, szezonális zöldségek, quinoa – ismét az ömlesztettáru-tárolóból. Ha a diétás program hatodik étkezésre szólít fel, akkor egy pár rántotta vagy egy másik túrót.

szempontok

A csomagolt fehérje rázkódások és rudak lehetnek kényelmesek, de magas költséggel járnak. Az egész élelmiszerek a fehérje előnyös formája, jegyzi meg az ISSN, ezért ezeket a kényelmes ételeket csak egyszer használják. Saját smoothie-k készítésével, ahelyett, hogy a hűtőtáskából vagy a sima rúdból vásárolnának, a kívánt tejsavófehérjét is megteheti, anélkül, hogy egy $ 3-tól $ 5-ig terjedő árcédulát kellene fizetnie.