A legjobb zsírégető étrend

A testépítők rendszerint két fázisban vannak a képzésben és étrendben. Az első fázis egy ömlesztési fázis, melynek során felesleges kalóriát fogyasztanak annak érdekében, hogy az izmaikat az intenzív izomépítő edzésekre fűzzék. A második fázis egy zsírleszívó fázis, melynek során az evés és az edzés megőrzése érdekében megőrzik az általuk épített izmokat, mégis elégetik a felesleges zsírt, amit felgyülemlettek az ömlesztési időszak alatt.

Számítsa ki a kalóriákat

Annak érdekében, hogy zsírt fogyasszon a testépítő táplálkozásban, először ki kell számolnia, hogy hány kalóriát fogyaszt minden nap. Számoljon naponta minden ételét, beleértve az italokat, például a tejet, a gyümölcslevet és az energiaitalokat, hogy megállapíthassa, hány kalóriát fogyaszt. Fontos, hogy ez a szám pontos. Ha eddig követtétek egy testépítő ömlesztett étrendet, addig a kalóriabevitel bárhol 3000 és 5000 kalóriát tartalmazhat naponta, így minden óvintézkedést megtesz annak érdekében, hogy megbizonyosodjon a számítások helyességéről. Számos online kalóriaszámító weboldalt használhat, hogy megtudja, hogyan tartalmazhat bizonyos ételeket tartalmazó kalóriákat.

Csökkentse a kalóriákat

A testzsír elvesztéséhez csökkenteni kell a kalóriákat. Kalóriák táplálják a testet, és a felesleges kalóriák zsírrá válnak. A kalóriaszegénység csökkentésével a szervezet testtájak vagy izomszövetek használatára kényszeríti a szervezetet. John Stamatopoulos, testépítő tréner és a bodybuilding.com munkatársa, fokozatosan csökkenti a kalóriát. Ennek a megközelítésnek az alapja, hogy ha túlságosan drasztikusan csökkenti a kalóriákat, a test zsírégetése több hét elteltével fennmarad, és tartalékként tartja a zsírt. A Stamatopoulos 300 naponta 10 napra csökkenti napi kalóriabevitelét. Tehát, ha napi kalóriatartalmú bevétele 4.000 kalória van, akkor a kalóriáit 3 700, 3 400, 3 100, 2800, 2500, 2200, 1900, 1600, 1300, végül pedig 100 nap alatt 1000-re csökkenti. Ha a kalóriaszegénysége csak napi 3000, akkor ez a zsírleszívás 60 napos időszak alatt elvégezhető. Az izomtömeg megőrzése érdekében fontos az izomépítő edzés végrehajtása ebben az időszakban. Ez biztosítja az Ön izomszövetének megőrzését és csak a testzsír égetését.

Hat étkezés naponta

Továbbra is enni hat étkezés naponta. A testépítő táplálék napi hat étkezésből áll, így az anyagcsere napközben optimálisan működik. Bár a részecskék kisebbek, mint egy ömlesztési fázis alatt, napi 6 ételt kell fogyasztania. A szénhidrátok, a fehérje és a zsír közötti aránynak 50 és 60 százalék közötti szénhidrátok, 20 és 30 százalék fehérje és 10 és 20 százalék zsír között kell lennie. Ha naponta 2500 kalóriát eszel, szüntesse meg a kalóriabevitel hat adagot, így étkezésenként körülbelül 420 kalóriát fogyaszthat.

cardio

A diéta kiegészítése a cardio edzésprogrammal alapvető eleme a testépítő zsírégető programjának. Végezzen 20 és 60 perc közötti egyensúlyi kardio-t egy futópadon, elliptikus géppel vagy az evezőgépen. Az egyensúlyi kardió végrehajtása a felesleges testzsírt célozza meg, és rövidebb idő alatt több zsírt veszít.