A pitypanglevél és a gyökér előnyei a vesék számára

A gyermekláncfű, az egész évelő taposó, amely egész Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában szaporatosan növekszik, sok kertésznek számít, és a gyógynövényeknek és az egészségügynek szánt rajongóknak. A pitypang minden része ehető, beleértve a leveleket, gyökereket és virágokat, és egyes részek gyógyszernek tekinthetők. Bizonyos pitypang állítólagos egészségügyi előnyei elsősorban a vesék és a húgyúti betegségekre vonatkoznak. Forduljon orvosához a gyermekláncfű biztonságos és megfelelő használatáért.

Vizelethajtó

A pitypang levelek enyhén keserű ízűek, amelyek jól illenek a salátákba, és egyre inkább elérhetők a terményekben és az élelmiszerboltokban. A levelekben megtalálhatók az A, B-komplex, C és D vitaminok. Pitypang is biztosítja az ásványi anyagok vas, kálium és cink. A pitypang vizelethajtó hatást fejt ki – elősegíti a fokozott vizeletképződést – és helyettesíti a vizeletben elveszett káliumot is. A natív amerikaiak a Maryland-i Egyetem Orvostudományi Centruma szerint pajzsmirigy-kivonatot alkalmaztak különféle állapotok kezelésére, beleértve a vesebetegségeket, bőrbetegségeket és emésztési problémákat.

vírusölő

A pitypang gyökerei vírusellenes hatásúak, és az antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező uvaursi gyógynövényekkel kombinálva csökkenthetik a húgyúti fertőzések gyakoriságát a nőknél. A Journal of Ethnopharmacology 2011. júniusi számában megjelent tanulmány szerint a vietnami pitypang csökkentette a húgyúti fertőzést a vizelettermelés és az áramlás növelésével, valamint megakadályozva a baktériumok összekapcsolását a hólyag falához vezető sejtekkel. A hólyagfertőzések megelőzése szintén megakadályozza a vesebetegségeket, amelyek általában akkor jelentkeznek, amikor a baktériumok felemelkednek a húgyhólyagból. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a pitypang hasznos és biztonságos alternatívát jelent a hagyományos antibiotikumokkal szemben, amelyek közül sokan hatástalanok az új antibiotikum-rezisztens baktériumok miatt.

Gyulladásgátló

A pitypang gyökér gyengíti a gyulladást, és segít a vesekövek feloldásában. A pisztráng pisztrángot folyamatosan a támadás során segíti feltörni és átjutni a vese köveken, Reader’s Digest könyve szerint. “1,801 Otthoni Jogorvoslat: Megbízható kezelések a mindennapi egészségügyi problémákhoz”. Beszéljen orvosával a pitypanggyökér használatáról a vesekő vagy egyéb egészségi állapot kezelésére.

Adagolás

A pitypanggyökér adagja 2 g-8 g szárított gyökér, naponta háromszor. A kapszulákban lévő por alakú extraktum naponta három-négyszer 250 mg-os dózisban vehető igénybe, a New York-i Egyetem Langone Medical Center szerint. A gyermekláncfű kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, például a cukorbetegség vagy magas vérnyomás esetén. Kerülje a pitypang használatát, ha epehólyagbetegsége van, és ne szedje a pitypangot több mint egy hónapig.