A tejtermékek méretének kiszolgálása

A tejtermékeket minden olyan élelmiszernek tekintik, amely az emlősök emlőmirigyéből származik. A tejtermékek a kalciumot, a D-vitamint és a fehérjét táplálják. Számos tanulmány megerősítette, hogy a tejmennyiségnek megfelelő mennyiségű kalcium fogyasztása minimálisra csökkenti a csontveszteséget és ezáltal csökkenti a csontritkulás kockázatát. Az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma weboldalának ajánlásával a 9 évesnél idősebb emberek napi három adag tejterméket fogyasztanak. A tejeskeverék azonban változik attól függően, hogy milyen típusú tejterméket fogyaszt.

Hogyan fejti ki a tej?

A kiszolgáló tej mérete 1 csésze, vagy 8 uncia. A sovány tej egy adagja 86 kalóriát és 8 gramm fehérjét tartalmaz, míg egy adag tejet tartalmaz 103 kalóriát és ugyanannyi fehérjét. Az iskolai ebédekben adott tejdobozok mérete megegyezik egy adag teával. A konzervos párolt tej adagja 1/2 csésze, és egy adag tejpor 1/3 csésze.

Joghurttípusok

A joghurt kiszolgáló mérete a joghurt típusától függ. Az egyszeri görög joghurt egy adagja 6 uncia, körülbelül 100 kalóriát és hatalmas 18 gramm fehérjét tartalmaz, míg a rendszeresen nem zsíros joghurt adagja 8 uncia, kb. 100 kalóriát és 11 gramm fehérjét tartalmaz. A nem zsíros fagyasztott joghurt megfelelő adagmérete 1/2 csésze, a kalóriák az íz és a márkától függően eltérőek lehetnek.

A sajt kósza

A sajt kiszolgáló mérete a típustól függően is változik. A nem zsíros sajtok egy adagja 0,75 uncia, míg a puhább sajtok, mint a túró, 4 uncia adagot tartalmaznak. Egy kemény sajt, mint a cheddar vagy a Monterey Jack, 1,5 dkg, körülbelül négy kocka méretű, míg 1 uncia pasztőrözött feldolgozott amerikai sajt számít egy adag, és 30 százalékát adja az ajánlott napi kalciummennyiségnek.

Szerezd meg a Scoopot

A jégkrém olyan tejtermék, amelyet mérsékelten fogyasztanak a magas cukor- és zsírtartalom miatt. Négy uncia, vagy fél pohár, körülbelül egy fél baseball méret, egyenértékű egy adag.