Az élettapasztalat gyermekeknek való tanításának fontossága

A gyerekek természetesen nem tudják, hogyan kell jó döntéseket hozni. Az életkészségek segítenek a gyerekeknek abban, hogy mit tudnak tenni a mindennapi helyzetekben, és hogyan lehet jó döntéseket hozni absztraktabb, hosszú távú döntésekről. Ha a gyermekével dolgozik, hogy tanítsa meg az életét, felkészíti őt a párkapcsolatok kezelésére, és jó döntéseket hoz, amikor felnőttkorra nő.

A készségek típusai

Az életképesség a versenyt igyekszik meghatározni, hogy eldöntsék, mi kell viselniük a barátok megválasztására vonatkozó elvont döntést. A kulcsfontosságú életmód a jó döntéshozatal. Ez a képesség nem született, mondja Dr. Jim Taylor, a pszichológia gyermekkori szakembere. Megismétlik az ismétlés és a gyakorlat. Néhány más készségtípus, amellyel segítheti a gyermeke megtanulását, magában foglalja a pénzkezelést, a személyes higiéniát, a tanulmányi készségeket, a szociális készségeket és az egészséges élelmiszer-választást.

Potenciális előnyök

Az élet készségek segítik a gyermeket a serdülők turbulenciáján keresztül, és segítenek abban, hogy az egész életében elkerülje a felelőtlen döntéseket. A jó életképességek lehetővé teszik gyermeke számára, hogy felelősségteljesen kezelje a pénzt, tegye meg az egészséges élelmiszer-választékot, álljon az egészségtelen társaikhoz és jó szülő legyen hosszú távon.

Alapvető képességek

Segítsen gyermeke életmódjának elsajátításában azáltal, hogy gyakorolja az alapokat otthon. A 3 évesnél fiatalabb gyermekek számára egyszerű vagy / vagy döntéseket hozhatnak a döntéshozatali készségeik gyakorlására. Használja az élelmiszerbolt vásárlási lehetőséget, mint lehetőséget arra, hogy tanítsa gyermekét a táplálkozási lehetőségekről. Nyisson meg egy bankszámlát a gyerekeiddel, és tanítsa meg neki a mentésről. Ahogy öregszik, tanítsa meg neki, hogyan kell használni a folyószámlát és a betéti kártyákat. Tanítsd meg a tizenéveseket a hitelkártyákról, hogy megértsék az előnyöket és a hátrányokat. Mint család, beszélj arról, hogy mi történik a közösségben, és kérdezze meg gyermeke véleményét. Nézd meg a népszerű TV-műsorokat és filmeket a gyermekeden, és beszélj nyíltan a rossz választási lehetőségekről, hogy gyermeked tanulhasson kritikus szemmel.

Időkeret

A fiatalabb gyermekeket a szüleik közvetlenül irányítják. Azonban, ahogy a gyermekek idősebbekké válnak, egyre függetlenebbé válnak, és az életkészségek kritikusabbá válnak. A gyermekeivel való fiatalabb korban való együttmûködésével több lehetõség nyílik arra, hogy olyan készségeket gyakoroljon, amelyek segítenek nekik, mivel idõsödnek és bonyolultabb választási lehetõségekkel szembesülnek. Ezenkívül a veled való dolgok megvitatása szokássá válhat a gyerekeivel, a párbeszéd folytatásával az egész életük során, és lehetővé teszi Önnek, hogy a gyermekeit is megismerje az Ön tapasztalataival.

A függetlenség fontossága

Ha merev, autoritárius szülőirodát használsz, és nem biztosítod a gyermekeidnek semmilyen választási lehetőséget, akkor nemcsak a gyermekek elidegenítését kockáztatod, hanem az alapvető gyilkossági készségek nélkül is, mivel önállóbbá válnak. Ha soha nem hagyja, hogy gyermekeiként döntéseket hozzon, nem fogják tudni, hogyan hozhatnak jó döntéseket, amikor idősebbekké válnak.