Az idült idegkárosodás a kerékpározástól

Az ulnáris idegek károsodása, úgynevezett fogágybetegség, gyakran előfordulhat a lelkes kerékpáros számára a Sports Injury Bulletin szerint. Ezt az ulnáris ideg gyulladása okozza. Az ideg irritációja megtörténhet a könyökön vagy a csuklón, és általában a karok által felkavart rezgések és ütések okozzák. Ez a helyzet gyakoribb a hegyi kerékpározás és az off-road kerékpározás területén. A kerékpár pihenése és módosításai segítenek megakadályozni és megakadályozni a kormánybillentyű előfordulását.

Az ulnáris ideg ellopja a rózsaszín oldalsó vagy oldalsó tenyér, a kéz laterális kétharmada bőrét és az elülső alkar flexorizmjait. Az érzés megváltozása, amikor az ulnáris ideg érinti, a gyűrűhöz és a pinky ujjhoz fog fordulni. Ez az ideg korlátozható a csuklón vagy a könyökön.

A jelek és a tünetek akkor változnak, ha a kezelő bénulás az ulnáris idegre hat. Az irritáció korai szakaszában az ideg gyulladása bizsergés vagy zsibbadás formájában érezhető. Ahogy az ulnáris ideg károsodása folytatódik, fájdalom, gyengeség és csökken a fogási erő.

A pihenés és a jég az első lépés az ulnáris idegkárosodás kezelésében. A pihenést, rendszeres jegesedési időszakokkal kombinálva, két-négy hétig kell elvégezni. Ajánlott a csíkok használata az idegek további irritációjának elkerülése érdekében. A B vitamin komplex kiegészítése segíthet az idegkárosodás gyorsabb meggyógyításában a Sports Injury Bulletin szerint. A nem-szteroid gyulladáscsökkentőket és a szteroidokat a kezelőorvos írhatja fel. Ha az állapot továbbra is fennáll, és nem kezelik, akkor az utolsó végső megoldás az idegre nehezedő nyomáscsökkentés.

Az ulnáris ideg további irritációjának megakadályozása érdekében a párnázott kesztyűk lehetővé teszik a kerékpározás folytatását az ideg kevésbé súlyosbodásával. A fogantyúk és az ülés helyzetének megváltoztatása segíthet az idült idegkárosodás megelőzésében is. Ha a kormányszerkezet túl alacsony vagy a kerékpár kerete túl nagy, a kormányt el kell nyúlnia vagy el kell érnie. Továbbá, ha az ülés hátra van döntve, ez nagyobb súlyt és nyomást gyakorol a csuklóra és az alkarra.

Anatómia

Jelek és tünetek

Kezelés

Megelőzés