Fekvő kerékpár és kettős akciójú kerékpár

A kardiovaszkuláris testmozgás a test nagy izmaihoz kapcsolódik, kevés ellenállással, és hosszabb ideig tart. Ez különbözik az edzéstől, amely magában foglalja a nehéz súlyok emelését rövid időre. A fekvő és kettős akciójú kerékpár hasonlóságokat és különbségeket mutat. Jó tudni, hogy melyik az Ön igényeinek legjobban szolgálja, mielőtt rendszeresen használná őket.

Azonosítás

Bár mindketten kerékpárok, nagyon eltérő megjelenésűek. A fekvő kerékpárnak van egy vödör-ülése háttámlával, és a pedálok a teste előtt vannak. Ezenkívül van egy kézfogantyú az ülés oldalán és egy másik a konzol tetején. A kettős akciójú kerékpárnak van egy ülése az Ön alatti pedálokkal, és mozgatható kormánybillentyűkkel rendelkezik. A hátsó kerékpárra szerelt ülést előre és hátra lehet állítani, és a kettős akciójú kerékpár ülése felfelé vagy lefelé mozog.

Funkció

A kettős akciójú kerékpárral ellentétben a fekvő kerékpár vízszintes helyzetben van. Miután üldögél az ülésen, helyezze a lábát a pedálokra, fogja meg a kézfogók és a pedál készletét. A kettős akciójú kerékpárral üljön az ülésen, fogja meg a fogantyúkat, és mozgassa őket előre és hátra pedálként. Mindkét esetben győződjön meg róla, hogy az ülése olyan pontig van beállítva, hogy a térd éppen csak rövidre zárja a pedálozáskor. Néhány kettős kerékpárral is rendelkezésére áll a karjainak mozgatása, vagy a fogantyúk rögzítése és a lábak mozgatása.

Izom részvétele

A hátulsó kerékpár túlnyomórészt az alsó testet működik. Miután elkezdte a pedálozást, felveszi a glutationt, a quadricepset, a combnyeregeket és a borjakat. A kettős akciójú kerékpár azonban az alsó test izmait, valamint több felsőtest izmait is működik. Amikor a fogantyúkat előre-hátra tolja és húzza, használnia kell a mellkasát, a latissimus dorsi, a deltoidok, a tricepsz és a bicepszet. A pecs a mellkasi izmok, a csikók a vállakon vannak, a tricepek a felső karok hátán vannak, és a bicepszek a felső karok elején vannak. Mindkét kerékpár esetében meg kell szüntetnie a hasát, hogy erőt generáljon és stabilitást biztosítson.

A metabolizmus fokozása

Ha gyakorol a fekvő és a kettős akciójú kerékpáron, akkor egyszerűen gyorsabb pedálozással egyszerűen megváltoztathatja sebességét. Önnek lehetősége van megváltoztatni az ellenállást. Ez viszont növelheti az izmok munkaterhelését, és intenzívebbé teheti edzéseit. Bár ezek túlnyomórészt kardio gépek, még mindig lehet építeni a sovány izom. Amikor izomot épít, növeli a pihentető anyagcserét. Ha akár egy font izomot is felépít, napi 30-50 kalóriát égethet el a Michigan Egyetem egészségügyi rendszere szerint.

Hatás és előnyök

Ha gyakorol a fekvő és kettős akciójú kerékpáron, kevés hatása van az ízületeire, de a kettős hatású kerékpár még mindig stresszt okozhat a gerincén. A mechanikus háttámlákkal rendelkezők néha kényelmesebbnek találják a hátsó támaszt és a fekvő kerékpár háttámláját, a Spine-Health webhely szerint. Mivel az aerob testmozgásról van szó, az egyik legfontosabb előnye mindkét kerékpáron a fogyás. Az aerob aktivitás növelheti az állóképességet, csökkenti a betegség kockázatát, erősíti a szívét, fokozza a hangulatot és kezeli a krónikus állapotokat.