Fogfájás és szinusz torlódás

Dr. Alan Carr, a Mayo Clinic prosthodontist, azt állítja, hogy közvetlen összefüggés lehet a szinusz torlódás és a fogfájás között. Megállapítja, hogy a felső fogak a sinus okozta betegségek leginkább érintettek a szinusz üreghez való közelségük miatt. Lásd a fogorvosát annak megállapítására, hogy a fogfájás a szinusz torlódás vagy más fogorvosi probléma eredménye.

Meghatározás

A szinusz torlódása a Mayo Clinic szerint gyulladt és duzzadt sinus üregek következménye. A gyulladt szinuszok az arc körüli területeken nyomják meg, például a fogakat, ami súlyosbítja a fogak gyökereit. Az állandó nyomás olyan érzést kelthet, mintha egy üreg vagy súlyos fogfájás lenne.

Tünetek

A Fogyasztói Útmutató a Fogászathoz azt állítja, hogy a vizsgálatok kimutatták, hogy a gyakori sinusfertőzések hatással vannak a bántalmazott fogakra, üregekre és fogtörésre. A szinusz torlódással kapcsolatos fogfájdalmak orrvérzéssel, szinusznyomással és viszkető orrral jelentkeznek. A fogak fájdalmai el fognak jönni és megindulni, és megdöbbentő, lüktető fájdalmakká válnak. A fájdalom időről-időre átkapcsolhat a fogtól fogtól fogva, a Fogászati ​​Útmutató a Fogászathoz. A rossz légzés szintén a szinusz torlódásából eredhet.

Diagnózis

A szinusz torlódás okozta fogfájdalmat fogorvos diagnosztizálhatja. A fogorvos felveszi a műszert, és a felső fogakat érintve megtalálja a fájdalmat. Ha a fájdalom a szinusz torlódásból származik, akkor minden fog fog érzékelni a tapintásra, a Fogászati ​​Útmutató a Fogászat számára. Ritkán előfordulhat, hogy röntgensugarakat kell feltüntetni a probléma azonosítására vagy annak megerősítésére, hogy a fájdalom nem fogászati ​​kérdés.

Kezelés

A fogfájdalmakhoz kapcsolódó szinusz torlódások kezelésére antibiotikumokat, dekongestánsokat, antihisztaminokat és rutin orrmosásokat kell megkövetelni. A szükséget orvos fogja meghatározni, a Fogászati ​​Útmutató szerint. A Mayo Klinika kijelenti, hogy antibiotikumokat lehet alkalmazni a szinusz torlódás kezelésére, ha ez egy bakteriális sinusfertőzés eredménye. A decongestánsokat a sinus üregében fellépő gyulladások csökkentésére használják, az antihisztaminokat az allergia következtében fellépő sinusszűkület kezelésére használják, és az Amerikai Gyógyszerészeti Akadémia szerint általában kombinálják. Az orrmosás a szennyeződések és az irritáló anyagok tisztítására szolgál.

szövődmények

Ha az orrdugulást szinusz fertőzés okozza, beszéljen orvosával. A nem kezelt sinusfertőzés súlyosabb állapotokhoz vezethet, mint például a szemfertőzés, agyi fertőzés és csontfertőzés, a Mayo Clinic szerint. A fogfájás kezelését megelőzően keresse fel a fogorvosi tanácsokat, vagy zárja le azt az orrdugulás eredménye.