Gyors fogyás olívaolajjal

Rendkívül gyors fogyás lehetséges, de ritkán egészséges és szinte soha nem állandó. A Weight-Control Information Network honlapja figyelmeztet arra, hogy heti több mint 3 fontot veszítenek túl gyorsan. Gyorsan elveszítheti a súlyát, ha kövér diétát követelhet, ez az esküvői ruha lesz, de az extra font valószínűleg várakozik, amikor a mézeshetek vége. Így megy egy csillogó olívaolaj étrend, vagy akkor be szív egészségesen olívaolaj egy tápláló étrend és csepp öt font, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel marad elment. Az új étrend megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával.

Azonosítás

Az olívaolajat úgy állítják elő, hogy az olajbogyót préselik, majd olajokat nyomnak. Már évezredek óta a mediterrán étrend legfontosabb eleme. Az extra szűz olívaolaj az érett olajbogyók első sajtolásából származik, és az Ochef honlapján kevesebb mint 1% sav van, és a legfejlettebb ízeket kínálja. A szűz olívaolaj az első sajtolásból is származik, de akár 4 százalékos savat is tartalmazhat, és az íze kissé kevésbé sima. Az olívaolaj palackján látható “könnyű” és “extra könnyű” címkék a színre és az ízekre utalnak, nem arról, hogy hány kalóriát vagy mennyi zsírt tartalmaznak. Az összes olívaolaj ugyanannyi kalóriát tartalmaz, ezért az ízlés alapján preferálja az olívaolajat.

tévhitek

Az olajbogyó nem éget zsírt. Nincs olyan kémiai tulajdonsága, amely mágikusan feloldja a kalóriákat abban a tiramisszában, amelyet desszertként kaptál. Egy étkekorlát után egy kanál olívaolajat vesz fel, ahogyan néhány csalánfogyasztás azt sugallja, hogy egyszerűen csak hasmenésként működik, ami azt a téves elképzelést tükrözi, hogy a gyorsabb étel átmegy rajtad, annál kevesebb kalóriát fog elnyelni a tested. Egyszerűen nem így működik. A súlycsökkenés azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát vesz be, mint az ég, függetlenül attól, hogy hányan érkeztek olívaolajból.

Szakértői Insight

A Harvard School of Public Health azt javasolja, hogy az olívaolaj helyettesítse a kereskedelmi salátaönteteket a szív egészségének kérdésében. Az egészséges választás minden étkezéskor és minden falatozásnál a leghatékonyabb, hosszú távú módja annak, hogy lefogyjon, és tartsa távol. A heti 3 font súlygyarapodás nem csupán ahhoz elegendő, hogy egy teljes ruhadarabot egy hónap alatt lehessen lefoglalni, anélkül, hogy megfosztaná magától. A súlyszabályozó információs hálózat azt is tanácsolja, hogy a túl gyors súlycsökkenés epeköveket okozhat. Ellentétben azzal, amit sok fad étrendi weboldal állít, nem tudod kiégni az epekőket a rendszeredből, ha olívaolajat iszol.

Előnyök

Az olívaolaj, különösen az extra szűz olívaolaj, tele van E vitaminnal és antioxidánsokkal. Ezek segítenek a szabadgyökök elleni küzdelemben a véráramban, ami az öregedés és az egyes rákos megbetegedések néhány oka lehet. Az olívaolaj 77 százalékos telítetlen zsírt tartalmaz, az Ohio State University Extension szerint. Az egyszeresen telítetlen zsírok az alacsony sűrűségű lipoproteinek – az LDL-k, a “rossz” koleszterinszint csökkentésében és a magas sűrűségű lipoproteinek – HDL-ek, a “jó” koleszterin szintjének csökkentésében állnak a véráramban. Az LDL-k és a HDL-k megfelelő egyensúlya csökkentheti a szívbetegség kockázatát. Minél jobban működik a szervezet, annál jobb érzésed, és annál valószínűbb, hogy gyakorolni és egészséges döntéseket hozni.

Figyelem

Igyál egynél több evőkanálnyi olívaolajat naponta lazító hatással. Ez hasmenéshez vezethet, ami kiszáradáshoz és esetleges lazító függőséghez vezet. Az olívaolaj tartalmaz kalóriákat is. Az olívaolaj kenyereinek lefekvése helyett az állati termékek telített zsírokat takarít meg, de egy evőkanál olívaolaj 120 kalóriát tartalmaz, ahol egy evőkanál vaj csak 100 lehet. Húsz kalória nem elegendő a mérlegeléshez, de A kalóriák gyorsan felcserélhetők, ha nem figyelsz.