Kell naponta felbukkanni?

Az Emergen-C az Alacer Corp. által gyártott, 1972-ben alapított over-the-counter táplálékkiegészítő. Az Alacer Corp. 1978-ban elkezdte az Emergen-C termékcsaládot, amely kiegészíti az egészséges immunrendszert. Bár napi rendszerességgel az Emergen-C-t is beadhatja, a kiegészítést korlátozhatja, ha meghaladja a táplálék egyes tápanyagainak javasolt adagját. Bármilyen okból történő bármilyen típusú kiegészítés alkalmazása előtt forduljon orvosához.

Jellemzők

Az eredeti Emergen-C kiegészítő fő összetevője egy nagyon magas C-vitamin adag. Minden adag 1000 mg C-vitamint tartalmaz. A vitaminok a kiegészítő anyagban is szerepelnek, így segítve az anyagcsere-funkciót. Az Emergen-C minden adagjában található elektrolitok króm, nátrium, kalcium és magnézium.

A gyártó ajánlott adagolása

A gyártó azt ajánlja, hogy naponta kétszer-négy alkalommal vegye be az Emergen-C-t. A koncentrált formula helyett egy folyékony változat áll rendelkezésre, amelyet hatalomként reklámoznak. A gyártó azt ajánlja, hogy naponta két-négy ilyen felvételt készítsen. Nem minden Emergen-C termék fogyasztása többször is ajánlott napközben. Például az Emergen-C Multi-Vitamin Plus csomagolás arra utasítja a felhasználót, hogy naponta egyszer vegye be a kiegészítést 4 oz-val. 6 oz. vízből. Az 1000 mg metil-szulfonil-metánt vagy MSM-t és 1000 mg C-vitamint tartalmazó közös egészségkápoló tablettát legfeljebb naponta kétszer kell bevenni. A 2. és 3. életévüket betöltött gyermekek félcsomagját használják a gyerekek formulájánál, míg a 4 évesnél idősebb gyermekeknek napi egy csomagot kell venniük.

szempontok

A Mayo Clinic szerint a C vitamin C felnőtteknek javasolt felső határértéke naponta 2000 mg. Az Emergen-C négy csomagja meghaladja ezt az összeget, és mellékhatásokat, például hasmenést, hányást, hasi kellemetlenséget, gyomorégést, fejfájást, veseköveket és alvási nehézségeket okozhat.

Figyelem

A terhes nők nem vehetnek meg mega-dózisú C-vitamint, vagy naponta használhatják az Emergen-C-t. A Mayo Clinic szerint ritkán előfordulhat a skorbut olyan csecsemőknél, akiknek anyái nagy mennyiségben C-vitamint veszik terhesség alatt. Azok a felnőttek, akik magas dózisú C-vitamint szednek, majd megállnak, szintén veszélyeztetik a daganat toleranciája miatt. A scurvy a vérben kis mennyiségű C-vitaminnal társul és tüneteket okoz, mint például gyengeség, vérzési zavarok és vérszegénység. A C-vitamin mega-dózisa az ápolónők számára nem ismert. Az Emergen-C-en keresztül kínált egyetlen termék a Kidz Complete Multi-Vitamin. Beszéljen orvosával, mielőtt gyermeknek adná a multivitamint, mivel a C-vitamin adagja magasabb, mint az ajánlott napi adag, és gyomor-bélrendszeri tünetekhez vezethet.