Kezelések az energiaitalok összeomlásához

Túl sok energiaital fogyasztása rossz az egészségre. Az energiaitalok háromszor annyira kóros ital koffeint tartalmaznak. Nagy mennyiségű cukrot vagy mesterséges édesítőszert is tartalmaznak az étrend változataihoz. A cukor kombinálva a koffeinnel azonnali energiamegtakarítást eredményez, ami akár egy-két órát is igénybe vehet. Azonban, ha a hatás elfogy, hajlandó többet elszívni, ami miatt egy energiaital összeomlik. Szerencsére van néhány dolog, amit tehetünk az energiaitalos összeomlás hatásainak gyógyítására.

Hatások

Ha rendszeres fogyasztói az energiaitalok, tudod, hogy az energiatermelés csak rövid ideig tarthat. A hatás akár egy órát, akár néhány órát is tarthat, de utána nyugodtnak, idegesnek, ingerlékenynek, fáradtnak érezheti magát, és nehéz lehet aludni. Lehet, hogy fejfájást is szenved. Végül, mivel úgy érzed, hogy energiád lecsapoltál, akkor kísértésbe kerülsz, hogy újabb energiaitalhoz jutsz, növelve azt a kockázatot, hogy addiktív leszel.

Víz

Az energiaitalok nagy mennyiségű koffeint és cukrot tartalmaznak. Ezek a fő összetevők, amelyek azonnal növelik az energiátokat. A koffein nyomai nem teljesen kiáramlanak a testből, és fel fognak épülni, ha folyamatosan fogyasztanak energiaitalokat. Igyál sok vizet, hogy azonnal öblítse ki a koffeint a rendszerből. A víz is felfrissül, és bármilyen mellékhatás nélkül energiát ad.

Gyakorlat

Ha fáradtnak érzi magát, és még mindig sok dolgod van, álljon meg és szünetet tartson ahelyett, hogy újabb energiaitalhoz jutna. Szállj ki a székedből, és járj körül, hogy ösztönözzük a vérkeringést és nyújtsd ki a karok, a vállak, a nyak, a lábak és a hátat. Menjen ki, vagy nyissa ki az ablakot, hogy friss levegőt lásson. A vér jobb keringésével élvezheti a természetes energiát.

Alvás

Az alvás egy nagy energiameghajtó. Vegyünk egy rövid napot a szünet ideje alatt az irodában, ahelyett, hogy kávét vagy snacket. Az alvás jobb, mint az étel, amikor nagyon fáradtnak érzi magát. Csukd be a szemed és tisztítsd meg az elmédet. Még egy rágódás is fel fogja tölteni az energiádat. Jobban gondolkodhatsz, és koherensebbek és éberek lesznek, néhány perces könnyű alvás után.

A gyümölcsök és zöldségek nagyszerű energia-elősegítők. Ahelyett, hogy egy energikus italt fogyasztana, ha egy egész éjszakát húz vagy felzárkózik a munkára, készítsen harapnivalós gyümölcsöket és zöldségeket, amelyeket dolgozni tud. Vegyünk bele vizet és friss gyümölcslevet a snackekbe egy azonnali energiával. A gyümölcsökből és zöldségekből származó természetes cukrok energiát szolgáltatnak, és egészségesebb ételt fogyasztanak, mint koffeinnel, mesterséges édesítőszerekkel és vegyi anyagokkal. Ugyanakkor a víz és a gyümölcslé segítenek kiolvasztani minden olyan méreganyagot, amely az egészségtelen táplálékból keletkezett.

Egészséges ételek