Merev borjú a borjú felvétele után

A borjú erősíti a borjú izmokat, melyek a soleus, a gastrocnemius és a plantaris. A borjú izmainak túlzott kihasználása és a gyenge rugalmasság miatt borjú feszességet vagy merevséget és sérülést okozhat. A kezelés nyugalmi, jég és könnyű szakaszokból áll. Forduljon orvosához, ha fájdalmai vagy tartós tünetei vannak.

Izomgörcsök

Az amerikai ortopédiai orvosok szerint az izomgörcsök gyakoriak a borjú izmokban. Az izomgörcsök akkor jelentkeznek, amikor a borjú izmok ellenőrizhetetlenül szabályozódnak, ami borjú feszülést és intenzív fájdalmat eredményez. A borjú emelése magas intenzitású edzés után, vagy további ellenállás, mint a súlyzók, görcsök kialakulásához vezethet. A kiszáradás és az elektrolit egyensúlytalanságok, mint az alacsony nátriumtartalom, növelhetik az izomgörcs fenntartását a borjában is.

Izom húzódás

A borjú izmainak erőteljes összehúzódása a borjú emelésekor izomtörést okozhat. Az izom törzs része lehet a borjú izom részleges szakadásának, vagy súlyos esetekben a teljes törés. Az izomtörzs tünetei közé tartozik a borjú merevsége, fájdalom és duzzanat. A fáradtság, a gyengén borjú izmok és a rugalmatlanság növelheti a borjú izomtömeg fenntartásának kockázatát. Habár bármelyik borjú izma elszakadhat, a gastrocnemius izom sokkal érzékenyebb a törzsekre, a 2009-es cikk szerint a Csípő-körömápolás jelenlegi értékeléseiben.

Krónikus exertional rekesz szindróma

Az alsó lábszelvényt szekrénybe osztják, a borjú izmait a hátsó rekeszben. A mozgás gyakorlásával a borjú izmok megduzzadhatnak, és felgyorsulhat a rekeszben. Krónikus exertional compartment szindróma, ha túl sok nyomás van a hátsó rekeszben, korlátozza a véráramlást és az oxigént az izmokhoz. A tünetek közé tartozik a borjú feszültsége, égő vagy fájdalmas érzés és zsibbadás vagy bizsergés.

Kezelés

A duzzanat és a fájdalom csökkentése érdekében kövesse a RICE rövidítést, amely a pihenést, a jeget, a tömörítést és a magasságot jelenti. A borjúhúzás, az orthotika és az over-the-counter fájdalomcsillapító gyógyszerek, mint például az acetaminofen, szintén csökkenthetik a merevséget és a fájdalmat. További kezelések közé tartozik a fizikoterápia és a masszázs. Ha gyanítja, hogy krónikus exertional compartment szindróma van, azonnal forduljon orvosához. A műtét vagy a fasciotomia javasolt. A fasciotomia az, amikor a borjúban lévő rekeszeket elválasztó szövet sebészeti úton levágásra kerül, hogy felszabadítsa a nyomást.

A további borjúszilárdság és sérülés megelőzése érdekében növelje az ismétléseket, a készleteket és az ellenállást lassan. Melegítsük fel az izmokat ötperces séta vagy jogging előtt gyakorlás, és nyúzza a lábujjak izmok után, hogy fenntartsák a rugalmasságot. Az álló borjúhúzást például egy eltolódott helyzetben végzik a sérült lábaddal. Lassan lehajoljon vagy előre mozogjon, miközben megtartotta a hátsó sarokját. Tartsa ezt a pozíciót 15-30 másodpercig, és ismételje meg 1-3-szor. A kiszáradás és az elektrolit kiegyensúlyozatlanságának megakadályozása érdekében legalább nyolc pohár vizet igyon naponta és egy kiegyensúlyozott étrendet fogyasszon.

Megelőzés