Mi a ceylon tea egészségügyi előnyei?

A ceiloni tea Srí Lanka-ból származik, az indiai-óceán egy kis szigetén, a brit kolonisták által “Ceylon” néven. A Ceylon utal arra a földrajzi régióra, amelyben a tea növény (Camellia sinesis) termesztik, nem egy adott típusú tea. A zöld és a fekete teát Srí Lanka-ban termesztik, és javíthatja egészségét és megelőzheti a betegségeket a jövőben.

Zöld tea

Zöld Ceylon teát készítenek a Camellia sinesis növény friss leveleiről. A MedlinePlus szerint hatékony a mentális éberség növelésére. Segíthet a rák egyes formáinak megelőzésében, csökkentheti a Parkinson-kór kockázatát, csökkentheti a vérnyomást és a magas koleszterinszintet, megakadályozhatja az ortosztatikus magas vérnyomást és csökkentheti a humán papilloma vírus (más néven HPV) által okozott abnormális sejtnövekedési mintázatokat.

Fekete tea

A fekete teát a teaszövény öreg szárából és leveleiből készítik. Mint a zöld tea, a fekete tea segít a mentális éberség és az acuity. Ez csökkentheti az ateroszklerózis, a petefészekrák, a Parkinson-kór, a vesekövek és a szívrohamok kockázatát. A fekete tea az ortosztatikus hipertónia vagy a szédülés során is segíthet.