Mi a chrysin használt?

A Chrysin egy tápláló flavenoid, amelyet mézben, propoliszban és növényekben találtak, beleértve a Passiflora-t is. A testépítők krizinsav-kiegészítőket kapnak a tesztoszteron-termelés növelése érdekében, részben az ösztrogén termelés csökkentésével, a Hawaii Egyetem szerint a Manoa-ban. Azonban a krizin valószínűleg nem lesz hatékony erre a célra, bár hasznos lehet más célokra.

Használja a testépítők

A C. Gambelunghe 2003. évi cikkében a “Journal of Medicinal Food” című kiadványban kiderült, hogy bár a kémcsövekben vagy az egereken végzett korábbi vizsgálatok azt mutatták, hogy a krizin az aromatáz enzim gátlója, ami azt az elméletet eredményezi, hogy alkalmazása növeli a tesztoszteron szinteket, Az emberi tesztek nem mutatták a vizeletben a tesztoszteron szintjét a krizsinnel történő kiegészítés után. Ha a krizin valóban növeli a tesztoszteronszintet, a tesztoszteron vizeletszintje is növekedni fog. Ez azt jelenti, hogy az izomtömeg növelése és a libidó használata ellenjavallt.

Elméletek / A spekuláció

A PR Barbosa 2008-ban a “Journal of Medicinal Food” tanulmányban részt vettek az egereknél, és úgy tűnt, hogy kimutatták, hogy a krizin olyan szorongásellenes hatással jár, amely nem befolyásolja a memóriát. Ha további kutatások mutatják ugyanazt a hatást az emberre, ez csökkentheti a jelenlegi szorongásellenes gyógyszerek szükségességét kellemetlen mellékhatásokkal. 2005-ben a “FEBS Letters” egy, a KJ Woo-ban végzett vizsgálatot tartalmazott, amely rákellenes, gyulladáscsökkentő és Antioxidáns hatások a krizint. További kutatás vezethet az új rákkezelések kialakulásához.

szempontok

Van egy jó oka annak, hogy a krizinsav-kiegészítés nem vezetett a tesztoszteron szintjének növekedéséhez a korábbi vizsgálatokban. A 2001-es “British Journal of Pharmacology” tanulmány szerint T. Walle szerint a krizint nem szívódik fel szájon át, és biológiai hozzáférhetősége nagyon alacsony az anyag metabolizálásának módja miatt. A szájon át beadott krizin nagy része a széklettel ürül.

Lehetséges

A fent említett előnyös tanulmányok, amelyek a krizin lehetséges hatásosságát mutatják a különleges egészségügyi állapotok elősegítéséhez, nem tartalmaztak emberi kísérleteket. A krizinsav biohasznosulása növelésének fontos módja akkor fontos, ha ezeket a pozitív eredményeket az emberek számára előnyökkel fordítják, mivel a szájon át történő kiegészítés nem hatékony.

Figyelem

Egy 1986. évi, a “Progress in Clinical and Biological Research” című tanulmányában megjelent J. Koerhle növényi flavenoidokról és pajzsmirigyfunkcióról szóló tanulmány megállapította, hogy a krizin gátolhatja a pajzsmirigy működését. A krizin gátolja a diodináz nevű enzimet, amely részt vesz a pajzsmirigyhormon anyagcserében. Az inaktív pajzsmirigy fokozott súlygyarapodást, szívbetegséget, ízületi fájdalmat és meddőséget eredményezhet a Mayo Klinika szerint.