Mi a coq10 jó?

A sejtek cukrot használnak annak érdekében, hogy megteremtse a szervezet belső folyamatokhoz szükséges energiát, és a Q10 koenzim fontos része ennek a folyamatnak. A szervezet készít és tárolja a CoQ10-et, és olyan élelmiszerekben is megtalálható, mint a hús, a hal, az olaj és a dió, valamint a laboratóriumi kiegészítők. A CoQ10-et először izolálták és azonosították 1957-ben, és Japán nagy mennyiségben kezdte el a koenzim gyártását az 1970-es években. A Life Extension Foundation 1983-ban adta el kereskedelmi forgalomba hozott CoQ10-t az Egyesült Államokba. A CoQ10-re vonatkozó későbbi kutatások korlátozottak, de az anyag ígéretes hatást gyakorolt ​​egyes betegségekre és állapotokra. A CoQ10 kiegészítőként kerül forgalomba, és az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-Igazgatósága nem engedélyezi semmilyen egészségügyi állapot kezelését. Mindig kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bevenné a CoQ10-t vagy bármilyen kiegészítést.

A CoQ10 egyik legnagyobb előnye a szív. A szívelégtelenségben szenvedő embereknek alacsony a CoQ10 szintje, és ha az anyagot a hagyományos gyógyszerekkel kombinálják, elősegítheti a betegséggel kapcsolatos gyakori problémákat, például folyadékot a tüdőben és a lábak duzzanata, a Maryland Egyetem szerint Egészségközpont. Azok a személyek, akik szívrohamban szenvednek, valószínűleg kevésbé valószínűek a későbbi szívinfarktus és mellkasi fájdalom kialakulásában, ha a CoQ10-et a kezdeti szívinfarktustól számított 72 órán belül elkezdik szedni egy 1998-as tanulmány szerint, amely a “Kardiovaszkuláris gyógyszerek és terápia” című tanulmányában szerepel. A szívbetegségben szenvedő betegeknek mindig ellenőrizniük kell a kardiológusaikat, mielőtt a CoQ10-et beadnák kezelési tervükbe.

A magas vérnyomás az egyik legnagyobb egészségügyi probléma az Egyesült Államokban, körülbelül egy-három felnőttben, akiknek az állapota szerint a Nemzeti Szív, Tüdő és a Blood Institute. A magas vérnyomás szívelégtelenséghez, stroke- és vesekárosodáshoz vezethet. A CoQ10 alkalmazása csökkentheti a vérnyomást, de akár három hónap is eltarthat a hatás érdekében, magyarázza a Maryland Medical Center. A CoQ10 néha más vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel kombinálva segít a vérnyomás további csökkentésében.

A CoQ10-et néha szájon át alkalmazott vagy bőrápolási termékekben alkalmazott anti-aging kiegészítőként reklámozzák. A szervezet CoQ10 szintjei a korral csökkennek, magyarázza a Linus Pauling Intézet, de az anyag nem találta a laboratóriumi vizsgálatok során a rágcsálók élettartamát. A szabad gyökökből származó sejtkárosodást a CoQ10 csökkentheti, mivel a koenzim antioxidánsként működik, amely a szabadgyökök semlegesítését segíti elő.

A CoQ10 igen hatásos lehet a migrén megelőzésében. Egy “Neurology” című 2005-ös tanulmány megállapította, hogy azoknál a betegeknél, akik naponta háromszor 100 mg CoQ10-t szedtek három hónapon át, jelentősen csökkent a migrénes támadások gyakorisága azokhoz képest, akik placebót szedtek. A koenzim szintén segíthet a krónikus betegségben szenvedőknek. Az Országos Egészségügyi Intézmények beszámolnak arról, hogy a CoQ10 valószínűleg hatékony segítséget nyújt a Parkinson-kór megbetegedésének lelassulásához, a HIV-fertőzöttek és az AIDS betegek immunrendszerének javításához, valamint az izomsorvadásban szenvedők fizikai képességének javításához.

Szív előnyei

Magas vérnyomás

Öregedés

Egyéb potenciális előnyök