Mi a dietilpropion 75 mg?

A 75 milligramm dietil-propion a Tenuate Dospan nevű, a 75 mg-os tablettákként gyártott dietil-propion márkaneve, és az idővezérelt hatóanyag-leadásra alkalmazható. Ismert az alternatív nemzetközi nem-tulajdonos nevek diethylpropion és amfepramone – valamint a márkanevek, mint a Tepanil, Anorex, Linea, Prefamone, Nobesine és Regenon – diethylpropion értékesítik és használják étvágycsökkentőként.

Általános leírása

A 75 mg dietil-propion-tabletta 75 mg dietil-propion-hidrokloridból áll. A tabletták a következő inaktív összetevőket is tartalmazzák: carbomer 934P, mannit, povidon, borkősav és cink-sztearát. A 75 mg dietil-propiont étvágygerjesztőként vagy anorexiásként alkalmazzák. Úgy tervezték, mint egy táplálékkiegészítő, hogy csökkentse az ember étvágyát. A pótlék egyéb célokra fordulhat orvosához.

Használat

Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetének Nemzeti Orvosi Könyvtára szerint az embereknek reggelente 75 mg dietilpropionot kell bevennie a közepes reggeli órákban, miközben egy alacsony kalóriatartalmú, kiegyensúlyozott étrendhez ragaszkodnak. A tablettákat egészben kell venni, és nem zúzott formában vagy rágás alatt. Továbbá, mivel a dietil-propion habzásképző gyógyszer, ne vegyen be nagyobb adagot, ne növelje meg az adagolás számát, vagy hosszabb ideig, mint az orvos által előírt.

óvintézkedések

A 75 mg dietilpropion bevétele előtt bizonyos óvintézkedéseket kell tennie. Ha bizonyos gyógyászati ​​állapotokat, például szívbetegséget vagy magas vérnyomást (vagy magas vérnyomást) tervez, műtétet tervez, vagy más gyógyszerekkel, például amfetaminokkal és étkezési tablettákkal szemben allergiás a dietil-propionra vonatkozóan, erről tájékoztatnia kell orvosát. Emellett a terhes vagy szoptató nőket nem kedvelik a táplálékkiegészítés. Mivel a 75 mg dietilpropion bizonyos mértékű álmosságot okoz, az NIH azt tanácsolja a betegeknek, hogy ne használják alkohollal.

Mellékhatások

A 75 mg dietilpropion gyakori mellékhatásai közé tartozik a szorongás, depresszió, szédülés, szájszárazság, fokozott vizelés, nyugtalanság, remegés, gyomorhurut és hányás. A súlyosabb mellékhatások, amelyek azonnali orvosi ellátást igényelnek, tartalmazzák a homályos látást, a légzési nehézséget, a mellkasi fájdalmat, ájulást, lázot, gyors vagy szabálytalan szívverést és torokfájást.