Mi a különbség a sörfőző tea és a teázó tea között?

A sörgyártás és az áztatás ugyanazon folyamat részei. A sütés a tea készítése, míg az áztatás a folyamat. A tökéletes teáskávé elkészítéséhez alaposan fel kell melegíteni a frissen lévõ tealevéleket vagy a tea táskákat. Különböző típusú teák meredek különböző időkben, és a megértés ez teszi a különbséget az ivás egy csupasz tea teát, és élvezi a nagy csésze teát.

A Perfect Cup elkészítése

A kiváló tea csésze három fő alkotóelemre támaszkodik: friss tealevél, kiváló minőségű víz és megfelelő áztatási idő. Az egyik csésze tea főzésének szabálya egy teáskannából vagy 1 teáskanál laza levél teaből áll, minden tiszta, forró vízért. A kivételek a finom növényi, fehér, sárga és oolong teák, amelyek általában 2 teáskanál teát igényelnek. Friss, tavaszi vagy szűrt vizet használjunk, és felforraljuk. Ha finom levél teát választasz, például fehér vagy zöld teát, öntsön vizet közvetlenül a forralás megkezdése előtt, hogy elkerülje a levelek túlzott feldolgozását.

A csalás művészete

A lépcsőzetes csésze teát készíthet vagy törölhet, és azok számára, akik szeretik a teát, az áztatás önmagában művészeti forma. A csöpögés akkor kezdődik, amikor a teafőzőt, az infúziót, a tea szűrőt vagy a teáskannát feltöltött meleg vizet öntik. Az áztatás célja, hogy a vizet a teával töltse. A túlzott áztatás keserűséget okozhat, ezért fontos, hogy kísérletezzen különböző teákkal, táskával vagy laza levéltetős teákkal, valamint a megfelelő áztatási idővel mindegyikhez.

A tökéletességre lépve

A Heartier teák, például a fekete, a piros, a gyógynövény és az oolong, olyan vízben áztathatóak, amely teljesen felforrósodott, túlzott feldolgozásának veszélye nélkül. A fehér és a zöld teák finomabbak, és vízben kell forrázni, amely a forráspont alatt van. A fekete tea táskák és a fekete laza levél öt percig meredek. Az Oolong tea zsákok akár öt percig is meredhetnek, míg a laza levélfajta legfeljebb hét percig meredek. A vörös és a gyógynövény laza levéltetős teák és a teáskesztyűk akár hét percig is el lehet söpörni. A fehér tea táskákat legfeljebb egy percig lehet felhúzni, és legfeljebb három percig laza levéltetőt tehetünk. A zöld tea zsákok akár három percig is áztathatók, és laza levél tea akár négy percig is

Loose Leaf Tea vagy Tea táskák?

A szakértők és a teázó kedvelői azt sugallják, hogy a laza levél tea jobb a friss zsákban és a minőségben, és még nagyobb bummokat áraszt a te bakodnak. A lépcsőzetes laza tealevél jobb ízt és aromát biztosít, miközben még több pohárral bővül, mint a szerény tea zsák. Természetesen a személyes preferencia felülír minden szabályt és javaslatot.