Mi az átlagos súly és magasság a kisgyermekeknek?

A gyerekek minden formában és méretben érkeznek. Egyesek rövidek, egyesek magasak, egyesek erősek és néhány vékony. Mind a genetikai, mind a környezeti tényezők befolyásolják a magasságot és a súlyt. A gyermekek átlagos magassága és súlya nemek, kor, faj, etnikum és nemzetiség szerint változik. A szülők és az orvosi szolgáltatók figyelik a gyermek magasságát és súlyát az egészségügyi problémák azonosítására, és biztosítják, hogy a gyermek rendszerint fejlődjön.

Növekedési diagramok

Az orvosi szolgáltatók konzultálnak a növekedési diagramokkal, amikor értékelik a gyermek magasságát és súlyát. A növekedési diagramok a gyermekek átlagos súlyát és magasságát mutatják az életkor és a nem szerint. Az orvosok mérlegelik a gyermeket, mérik annak magasságát, majd megtalálják a gyermek százalékos rangsorolását a növekedési táblázatban az azonos nemű és korú gyermekekhez képest. Egy adott életkor és nem, a testtípusok, magasságok és súlyok széles skálája létezik, amelyek normálisnak tekinthetők. A gyermek magassága vagy súlya nagyjából átlag vagy normális, ha az ötödik és 95. percentilis között van.

Lányok átlagos magassága

A kisgyermekkorú gyermek átlagos magasságát áttekintheti a növekedési diagramokkal, például a gyerekek növekedésével online elérhető. A 12 hónapos kislány átlagos magassága 30,5 hüvelyk, és a normál tartomány mindössze 27 hüvelyktől körülbelül 31 hüvelykig tart. A 24 hónapos kislány átlagos magassága körülbelül 34 hüvelyk, normál tartománya 31,5-36 hüvelyk. 36 hónap alatt a lányok átlagosan körülbelül 37,5 hüvelyk magasságban vannak, és normál tartományuk 35-40 hüvelyk alatt van.

A fiúk átlagos magassága

A 12 hónapos fiúk átlagos magassága alig 30 hüvelyk, a normál tartomány mindössze 28 hüvelyk és alig 32 hüvelyk. A huszonnégy hónapos fiúk átlagosan 34,5 hüvelyk magasságban vannak, és normális tartományuk 32-36,7 hüvelyk. Az átlagos 36 hónapos fiú körülbelül 37,7 hüvelyk magas, normál tartománya 34,5-40,5 hüvelyk.

Lányok átlagos súlya

Az átlagmagassághoz hasonlóan az átlagsúlyt a növekedési diagramok alapján becsülik. A 12 hónapos kislány átlagos súlya körülbelül 20 lbs, általában a 19 és 27,5 font között. A 24 hónapos kislány átlagos súlya körülbelül 26,5 font. 22,5 és 32 font között. A harminchat hónapos lányok átlagosan 30,5 fontot tesznek ki, és 25,5 és 38 font között mozognak.

Fiúk átlagos súlya

A 12 hónapos fiúk átlagsúlya mindössze 23 lbs, normál tartománya 17,5-27 lbs. A huszonnégy hónapos fiúk átlagban körülbelül 28 fontot, és normális tartománya 23,5 és 33,5 font között van. Az átlagos 36 hónapos fiú körülbelül 31,5 font, és 26,5 és 38 font között mozog.

A gyermekek magassága vagy súlya egy adott korban más gyermekekhez képest nem az egészséggel vagy a fejlődéssel kapcsolatos problémák legfontosabb mutatója. A gyermek növekedési mintázatának hirtelen változásai a lehetséges problémák fontosabb jeleként jelennek meg. A magasság és a test súlya lassan és folyamatosan növekszik az idő múlásával, de az orvosok aggódnak, ha a gyermek rangsorolása drasztikusan változik évről évre. Például egy olyan gyermek, aki az év folyamán a 60. és 40. percentilis között magasságban mozog, nagyobb aggodalmat kelt, mint egy olyan gyermek, aki következetesen a 10. percentilisben van.

Átváltási érték

A kisgyermeknek egészségügyi problémái lehetnek, ha jelentős különbséget mutat a súly és a magasság százalékos rangsorolása között. Például egy 3 éves a 30. százalékos súlynál, de a magasság 80. percentilisje alulsúlyozhat. Az a gyermek, amelynek eltérő magassági és súlyú növekedési üteme van, szintén egészségügyi problémákat okozhat. Például az anyagcsere-problémákkal küzdő gyermek hirtelen magasságban emelkedhet vagy csökkenhet a súlyhoz képest egy év alatt.

Lehetséges egészségügyi problémák