Mi az olefinszulfonát?

A kozmetikai termékek gyakran tartalmaznak különféle szokatlan neveket tartalmazó vegyületeket. Ezek a vegyi anyagok, például az olefin-szulfát általában a szappan vagy a kozmetikai termék kémiai alapjainak csiszolására szolgálnak, és általában csak kis mennyiségben vannak jelen.

Forrás

Bár az olefin-szulfonát sok szintetikusan megalkotott kozmetikumban és szappanokban található meg, bizonyos termékekben természetesen előfordul. Az olefin-szulfonát a kókuszolaj és a kőolaj komponense, és ezekből a termékekből kivonható.

Használat

Az olefin-szulfonát felületaktív anyag. Ez azt jelenti, hogy az olajos molekulák és vegyületek vízben oldódnak. Mivel a bőr gyakran olajjal rendelkezik a felületén, az olefin-szulfonát gyakran sok szappan, kozmetikai termék és mosószer között található, hogy a többi vegyszer hatékonyabb legyen.

Biztonság

Az Olefin-szulfonátot általában biztonságosnak tartják emberi felhasználásra, a Környezetvédelmi Munkacsoport Kozmetikai Adatbázisának megfelelően. Vannak azonban enyhe bizonyítékok, hogy nagy dózisokban ez a vegyületnek lehetnek mérgező hatásai, ezért gyakran csak kis mennyiségben használják.