Mi okozza a túlzott izzadást és a pulzusszámot a pulzusszám alatt a testmozgás során?

A testmozgás előnyös a szív- és érrendszer erősítéséhez, és a szervezet tipikusan a szívfrekvencia emelésével, a légzési mintázatának növelésével és a verejtékezés növelésével jár. De amíg ezek a normális válaszok a testmozgásra, a hirtelen pulzusszám vagy a kontrollálhatatlan izzadás nemcsak káros, hanem betegség jele vagy mögöttes rendellenesség lehet.

A túlzott izzadás a testmozgás során a test hőmérsékletének szabályozására adott válaszként jelentkezik. Amikor gyakorolsz, a szíved gyorsabban ver, és az izmok hőt termelnek, ami növeli a belső testhőmérsékletet. A tested megpróbálja lehűlni magát, mert felszabadítja a verejtéket, hogy elpárologjon a bőr felszínéről. Vannak, akik túlzottan izzadnak a testmozgás során, ami hyperhidrosisnak ismert. A verejtékmirigyeket szabályozó autonóm idegrendszer túlműködik, és képtelen szabályozni az izzadság mennyiségét.

Ha gyakorolsz, a pulzusszám növekszik, hogy reagáljon a szervezet oxigénszükségletére. A szív véreket küld a tüdőbe, hogy oxigént kapjon, majd a test többi részébe, az izmokat is beleértve. Azok számára, akik rendszeresen gyakorolnak, a szív válik kondicionálva az oxigén igényeinek kielégítésére, és bár a pulzusszám emelkedik a testmozgás során, gyorsan visszanyeri. Ha nem rendszeresen dolgozik, akkor pulzusszámot tapasztalhat, ha hirtelen nagy intenzitású testmozgást próbál végrehajtani.

Egyes szívritmuszavarok hirtelen pulzusszámot okozhatnak a szívritmusban. A tachycardia olyan állapot, amelyben a pulzusszám abnormálisan gyors ritmusra emelkedik, amelyhez társulhat a testmozgás intoleranciája. A szív nem képes hatékonyan szivattyúzni a vért, mert ilyen gyorsan ingadozik. Ön is tapasztalhatja izzadás, valamint szédülés vagy szédülés. Ha súlyos, akkor lélegzetveszteséget vagy tudatvesztést okozhat. A tachycardia kezelése pontos diagnózist és az állapot okainak megértését igényli. Ellenőrizze kezelőorvosával, ha hirtelen, gyors szívverés vagy palpitáció tünetei fordulnak elő.

A maximális pulzusszám a leggyorsabb idő, ameddig a szívet egy perc alatt megverheti. A maximális pulzusszámot úgy határozhatja meg, hogy az életkorát 220-ról levonja. Bár a szíved elérheti a maximális sebességet a gyakorlat során, kimerülhet az ilyen magas szintek folytatásával. Ha a pulzus hirtelen megugrik, mert nem a rendszeres edzéshez kötődik, hosszabb időt vesz igénybe a szíved, hogy visszanyerje normál, pihentető tevékenységét. Ön is tapasztalhatja a túlzott izzadás, mert a szívizom dolgozik gyors ütemben, és hosszabb ideig tart, hogy visszaálljon a normális.

Izzadó

Pulzus

aritmia

szempontok