Miért jó a kókuszolaj a gyerekeknek

A kókuszolaj egyfajta zsír. Az alternatív gyógyászat egészségügyi élelmiszerboltjaiban kapható. A kókuszolaj a kereskedelmi forgalomban kapható ételekben is előfordul. Vita van arról, hogy ez a fajta zsír egészséges a gyermekek számára. A Kids Health megmagyarázza, hogy a zsírok fontosak a gyermek fejlődéséhez, és hogy a kókuszolajat mérsékelten kell fogyasztani.

A zsír szerepe

A mérsékelt mennyiségű zsír fontos a gyermek növekedésének és fejlődésének. A Kids Health szerint a zsírok, mint a kókuszolaj segítenek a gyermekeknek hormonokat létrehozni, és segítenek a vitaminok elfogyasztásában az élelmiszerekből. Emellett mérsékelt mennyiségű zsírt fogyaszthat a táplálékban, és ezáltal csökkentheti az étkezés esélyét.

szempontok

A zsírok elősegítik a szív egészségét, vagy szívbetegséghez vezethetnek. A kókuszolaj egy telített zsírfajta. A Kids Health rámutat, hogy a telített zsírok a koleszterin szintjét idővel növelhetik. A kókuszolaj túlsúlyban van a csomagolt ételekben, például a süteményekben és a süteményekben. Bár a kókuszdióolajat főzni lehet, mérsékelten kell használni. Más olajok, mint például a káposzta és az olívaolajok engedélyezése.

Egyéb felhasználások

Kókuszolajat használnak bizonyos helyi készítményekben masszázs és bőrbetegségek esetén is. Nincs olyan tudományos bizonyíték, amely támogatja a kókuszolajat a bőr egészségének előmozdításának eszközeként. Az Indiai Orvostudományi Intézet által végzett vizsgálat azonban azt mutatta, hogy a korai csecsemőknél helyileg alkalmazott kókuszolaj segíthet a vízveszteség csökkentésében és az egészséges testtömeg javításában. Még több bizonyítékra van szükség annak bizonyítására, hogy a kókuszolaj előnyös a csecsemők számára. A kókuszolajat tej formájában is használják a pajzsmirigy-kezelés alternatív formájaként.

ajánlások

A Kids Health azt javasolja, hogy a 2 évesnél idősebb gyermekek egy étrendet fogyasszanak, amely 30 százalék az egészséges zsírokból. Ez a százalék a zsírokból származó kalóriákra vonatkozik. Ha a gyermeke kókuszolajot szeretne, adjon neki kókusztejt vagy kókuszdiófajtát. A Healthychild.com a szerves kókuszolaj főzését ajánlja kezelésként. A kókuszdióolaj maga is egy nem finomított étel. A kókuszolajat tartalmazó feldolgozott élelmiszerek vásárlásakor óvatosan járjon el, mivel más egészségtelen összetevők miatt több árt okozhat a gyermeke.

óvintézkedések

A kókuszdiéta nem pajzsmirigy-kezelés egyik fő formája. Ha gyermeke gyengén működő pajzsmirigyben vagy hipotireózisban szenved, nézze meg a gyermekorvosát a megfelelő diagnózis érdekében. A vérvizsgálatok meghatározzák, hogy a pajzsmirigy hormon mennyire hiányzik, és a helyes dózis a vényköteles hormon pótlásokra a gyermeknek szüksége van. Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt kókuszolajat használna a bőr vagy a betegségek kezelésére. A kókuszolaj ronthatja az állapotot, vagy akár allergiás reakciókat is okozhat egyes gyermekeknél.