Miért nem kellene inni az energiaitalokat?

Az energiaitalok gyakran hirdetik az éberség fokozottabb szintjét, segítik az edzést és a helyreállítást, valamint a nap folyamán további lendületet. Fontos felismerni, hogy ezeket a kéréseket a Szövetségi Drog- és Élelmiszerigazgatási Hatóság nem hagyta jóvá, és hogy az energiaitalok valóban egészségügyi kockázatot jelenthetnek. Ha italokat fogyaszt, gyakran ismerkedjen meg kezelőorvosával a márkanév és a tartalom között.

A taurin, az energiaitalok népszerű összetevője, olyan aminosav, amely támogatja a neurológiai fejlődést, és segít szabályozni a vérben lévő víz és ásványi sók szintjét, magyarázza a MayoClinic.com. A taurinnal való kiegészítés mellékhatásairól keveset tudunk, és napi 3000 mg-ot nem ajánlunk. A napi italok energiaitaljai könnyedén meghaladhatják ezt a határértéket, és a törzsek szűrésére szűrhetik a veséket.

Az energiaitalok nagy mennyiségű koffeint tartalmaznak, ami növelheti a pulzusszámot, ami idővel növelheti a stroke és a szívbetegség kockázatát a Milwaukee School of Engineering szerint. Az ivóvíz italok és a koffein fogyasztása szintén idegességhez, ingerlékenységhez, fejfájáshoz, hányingerhez, álmatlansághoz vezethet, és terhes nőknél születési rendellenességekkel jár. Fontos a koffeinbevitel megvitatása orvosával.

Az energiaitalok nagy mennyiségű cukorral járnak, ami súlygyarapodáshoz vezethet. A MayoClinic.com kifejti, hogy ez különösen igaz azokra az emberekre, akik italokat fogyasztanak, súlyukkal harcolnak és rendszeresen nem gyakorolnak. A Harvard School of Public Health a népszerű italokat értékelte, és cukortartalmuk alapján figyelmeztetnek arra, hogy az energiaitalokat ritkán és takarékosan részegessék, a 12 oz feletti 45 g cukor miatt. személyre.

Maguk az energiaitalok kiszáradhatnak, és gyakran az ivóvizet helyettesítik az italokkal. A MayoClinic.com kijelenti, hogy egyes tanulmányok még azt is sugallják, hogy az energiaitalok koffein és cukortartalma növelheti a kiszáradás kockázatát, különösen akkor, ha azokat a gyakorlat során használják. A kiszáradás izomfájdalmat, fejfájást, émelygést és fáradtságot okozhat. Fontos, hogy figyeljünk a mellékhatásokra, és igyunk extra vizet inni, ha energiaital-kiegészítőket használunk.

Energia italok Taurint tartalmaznak

Magas koffein tartalom

Cukor

Kiszáradás