Milyen előnyökkel jár a gomba a terhes nők számára?

A terhesség alatt a születendő gyermeke teljes mértékben az Ön által táplált tápanyagokért felelős. A megfelelő táplálkozás a terhesség alatt még fontosabb, mint a normális. A táplálkozásnak a tápanyag sűrű ételekkel való betöltése, mint a gombák, nagyszerű módja annak, hogy megfeleljen az Ön és a baba táplálkozási igényeinek.

A B-vitamin szükségletei

A B-vitaminok fontosak a terhesség idején, mert segítenek energiát fogyasztani az ételből, és elősegítik az egészséges bőr, az idegek és az emésztést. A gomba jó forrás a B-vitaminok, különösen a riboflavin, a niacin és a pantoténsav. Egy csésze nyers kannbella gomba a napi ajánlott riboflavin mennyiség 8% -a terhes nőknek és 21% javasolt niacin mennyiségnek. Egy csésze shiitake gomba a napi ajánlott pantoténsav mennyiségének 17% -a.

A D-vitaminnak szüksége van

A D-vitamin egy másik fontos tápanyag a terhesség alatt, mert szükséges, hogy a szervezet képes felszívni a kalciumot a béltraktusban, valamint a csont és a fogak fejlődéséhez. Kevés fontos táplálék van a D-vitamin forrásában, és a gomba az egyetlen növényi táplálék, amely a vitamint tartalmazza. A shiitake gomba 1 csészés adagja 12,6 nemzetközi egységnyi D-vitamint tartalmaz.

A vas szükségessége

Mivel a vér mennyisége terhesség alatt terjeszkedik, a szervezetnek több hemoglobinra van szüksége, ami a vérben található oxigént hordozó fehérje. Ez azt jelenti, hogy a teste további vasat is igényel, mivel a hemoglobin lényeges összetevője. Nehéz lehet 27 mg vasat kapni a terhesség alatt, de egy csésze morel gomba 8 milligramm vasat tartalmaz.

Az antioxidánsok és rostok iránti igényed

A terhesség alatt a gomba további tápláló hatása az antioxidáns. A szelén és az ergotionein – mindkettő megtalálható gombákban – megvédi sejtjeit a szabadgyökök okozta károktól, és növeli az immunrendszert. A gombaszalag, más magas rosttartalmú ételekkel együtt, elősegítheti a székrekedés megelőzését, ami gyakori a terhesség alatt.