Milyen előnyökkel jár az ivóvíz a testgázhoz?

A testzsír természetes előfordulás, és sok az egészséges étel, amire szüksége van az étrendben, hozzájárulhat a megnövelt gázhoz. Az ivóvíz segíthet emésztésében, csökkentve az Ön által termelt gáz mennyiségét. Azonban a gázcsökkentés egyetlen bizonyos módja a gáz okozta élelmiszerek visszaszorítása.

Gáz

Az emésztőrendszerben lévő gáz az élet természetes része, és mindenkit érint. A Nemzeti Egészségügyi Intézetek szerint elsősorban két forrás okozza: lenyelt levegőt és barátságos baktériumokat, amelyek bizonyos élelmiszeket emésztenek a vastagbélben. A teste megszabadul a gázoktól belching vagy flatulentől, de addig, amíg el nem hagyja, néha gyomorpanaszokat és fájdalmat okozhat. A szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek rosszabbá tehetik a gázt, különösen a keményítőt, az oldható rostokat és a cukrot.

Gáz és víz

Az ivóvíz hatással lehet a szervezet gáztermelésére. A karbonátot tartalmazó üdítő italok hozzájárulnak a megnövekedett testgázhoz. A szóda vízzel történő helyettesítése segít csökkenteni a levegő mennyiségét, amit lenyel, csökkentve a testgázt. Ezenkívül az étkezés alatt vagy után ivóvíz segíthet az emésztésnek abban, hogy meggátolja az ételt a gyomrában, ami segíthet csökkenteni a vastagbélben keletkező gázt.

A gáz leeresztése

A testgáz csökkentésének legjobb módja az, hogy enni kevesebb ételt, amely rendszerint gázokat okoz. Ez személyenként változhat, mivel az emberek emésztőrendszerei érzékenyek a különböző ételekre. A tejcukor érzékenysége gáztermeléshez vezethet, ha tejterméket fogyaszt, ezért csökkentenie kell a tej és tejtermékek fogyasztását. A bab és más keményítő és rostos ételek, mint a teljes szemek, szintén hozzájárulnak a gázhoz. Végül előfordulhat, hogy le kell vágnia bizonyos gyümölcsöket, például körtét, almát és őszibarackot.

A víz egyéb előnyei

Bár a víz bizonyos hatást gyakorol a gázra, fontos, hogy más egészségügyi okok miatt is elegendő mennyiségű víz legyen. Testünk körülbelül 60 százalék víz, és sok élet funkcióra van szüksége. A víz segít a méreganyagok tisztításában a szervekből, táplálékokat szállít a szervezetben, és nedvesíti a szöveteket. Ha nem kap elég vizet, dehidratálódhat. A kiszáradás hatással van a szervezet összes rendszerére, és még az enyhe kiszáradás is fáradtságot és fejfájást okozhat.