Milyen izmokat csinálnak a súlyzó pulóverek?

A súlyzó pulóverek egy kicsit gyakorlati anomália, mivel két szembenálló izom egyidejűleg működnek: a mellkas és a hátsó izmok. A mellkasi izmok az elsődleges mozgatók, de a mozgás során a hátsó izom több izma is segít. Mivel a súlyt közvetlenül az arcodon tartod, vegye fontolóra, hogy egy megfigyelő rendelkezésére álljon a gyakorlat végrehajtásakor.

Mellkasi izomzat

Mindkét izomfej, amely a pectoralis majorot vagy a mellkasi izomot illeti, részt vesz a pulóvergyakorlásban, de nem ugyanolyan mértékben. A nadrágfej, a legnagyobb és leghangsúlyosabb mellkasi izom, a súlyzó pulóvergyakorlat elsődleges mozgatója. Ez a szegycsonton keletkezik, kiterjeszti a felső törzsét, és a felső kar csontjához kötődik. A claviculáris fej, a sokkal kisebb mellkasi izom, amely a széklõfej felett helyezkedik el, csak minimálisan szerepet játszik a pulóveres edzésben, mint stabilizátor.

Másodlagos mozgatók

A latissimus dorsi, ami egy nagy hátsó izom, amely a felső kar csontjaitól a gerincig terjed, majd a csípőcsontig terjed, segít a pulóvergyakorlat során. Több más izom, köztük a rombuszok, a hátsó csikók és a tricepszek is részt vesznek a másodlagos mozgatóként. A bordákon elhelyezett serratus elülső oldala körbevonja az oldaladat, és a vállpánthoz illeszkedik, segít stabilizálni a scapulát a pulóvergyakorlat alatt.

szempontok

A súlyzós pulóver elvégzésénél zárja le a könyökét egy kis kanyarba, és ne mozgassa őket a gyakorlat során. Ha megengedi, hogy a könyök kiegyenesedjen, amikor felemeli a súlyzó felső részét, akkor a terhelés egy része a mellkas és a hátsó izmoktól a tricepszekig terjed, növelve részvételét a mozgásban.