Olyan dolgokat, amelyeket étkezéskor étkezhet, ha reggelizik

A reggeli a nap legfontosabb étele marad – még akkor is, ha étrendje van. Azok a személyek, akik mindennapi reggelit fogyasztanak, jobban ellenőrzik a testsúlyukat, mint a nem reggeli fogyasztóké, írja H.R. Wyatt, a Colorado Egyetemen. De ez nem jelenti azt, hogy szalonnával és fehér pirítóssal elkezdheti a napot, és számíthat arra, hogy a súly elalszik. Az egészséges ételeket a reggeli ideje alatt étkezés közben segítheti abban, hogy elfedje az extra fontokat, és tartsa távol.

Az egész szemek, mint a granola, a zabpehely és a teljes búza pirítós, ideális étkezési diétás reggeli ételek. A rost teljes egészében magában tartja a teljes érzést, hogy ne “csalni” az étrend, és kényeztesse magát egy kalóriatartalmú snack később a nap folyamán. Az alacsony kalóriatartalmú diétához tartozó zabliszt is növeli a testsúlycsökkenést és csökkenti a magas koleszterinszintet, jelentette be a Journal of Nutrition 2001. májusi számában közzétett tanulmányt. Azok a diéták, akik minden nap zabert fogyasztottak, átlagosan 9 fontot vesztettek egy 8 hetes időszak alatt, és jelentősen csökkentették a teljes és a “rossz” koleszterin szintjüket.

Próbálja meg a napot a friss gyümölcsökkel, mint a banán, az alma, a dinnye és a bogyós gyümölcsök. A friss gyümölcsök alacsony energiasűrűséggel rendelkeznek. Az energiasűrűség azt méri, hogy hány kalóriát tartalmaz egy ételt a súlyához képest. Az alacsony energiafrekvenciájú ételek fogyasztása lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű ételt élvezhessen túl sok kalóriát fogyasztva.

Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, mint a joghurt és a tej, kényelmes reggeli választásokat tesznek lehetővé, amelyek felgyorsíthatják a diétázás során elvesztett súlyt, jelentette be a 2010. szeptemberi “American Journal of Clinical Nutrition” című tanulmány. A tanulmány megállapítja, hogy a diétás étrendben lévő diéták jobban elvesztették és fenntartották a testsúlycsökkenést, mint azok, akik ritkán ettek tejet.

Néhány diétás étkezés a reggeli opciót megszabadítja, mivel gazdag zsírban gazdag. Ez egy hiba, egy tanulmány szerint a 2005 augusztusában “International Journal of Obesity”. A túlsúlyos felnőttek, akiknek a tojást reggelire vesztették, 60 százalékkal több súlyt vesztettek, mint azok, akik zsákokban voltak. A tojások fehérje, E-vitamin és B-12-vitamin formájában is táplálkozási értéket képviselnek – minden tápanyagot, amire szüksége van a jó egészségre.

Teljes kiőrlésű gabonák

Gyümölcs

Joghurt

tojás