Pulyka és csirke a testépítéshez

A testépítők igyekeznek minél több izomot szerezni, miközben a testzsír nyereségét minimálisra tartják. A testépítésben két, általában elfogyasztott proteinforrás csirke és pulyka. Ezek a sovány húsok fontos fehérjéket biztosítanak az izomnövekedéshez, miközben viszonylag alacsony a kalóriatartalom, összehasonlítva más húsokkal, mint például a marhahús és a sertéshús. Miközben a csirke és a pulyka közötti különbségek minimálisak, az él a pulyka felé tart. A csirke még mindig része lehet egy testépítő táplálékának.

Étrendi szempontok

A pre-versenyen a testépítők a lehető legnagyobb mértékben igyekeznek csökkenteni testzsírt. Ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát eszel, miközben megpróbálja tartani a fehérjefogyasztást. Szerint Marie Dunford, a “Táplálkozás a sporthoz és a testmozgáshoz” című szerzője szerint az erõs sportolóknak napi 1,5-2,0 g testsúly kilogrammra van szükségük az optimális izomnövekedés érdekében. A fehérjefogyasztás szükségleteinek megismeréséhez a testtömegedet 2,2 kg-ra kell osztani, hogy súlya kilogrammban legyen. Ezután többször 1,5-es és 2,0-szeresével megkapja a kívánt tartományt. 220 fontért. Testépítő, ez azt jelenti, hogy a napi fehérjebevitel 150 g-tól 200 g-ig terjed.

Törökország

Jellemzően a testépítőknek meg kell enni a legmesszemenőbb pulyka vágást, amely kicsontozatlan, bőr nélküli pulykamell. A pulyka bőrének eltávolítása nagy mennyiségű zsírt von le az élelmiszerből. Ez csökkenti a kalóriatartalmat. 1 lb. A bőr nélküli, csont nélküli pulykamell adagja mindössze 123 kalóriát tartalmaz. Van 27 g fehérje adagonként és csak 0,72 g zsírt. Törökország viszonylag olcsó is lehet, különösen a hálaadás és az újév között. Azonban a csontos, bőr nélküli darabok a pulyka mell nehezebb megtalálni a bolt, és kérheti, hogy kérjen egy hentes segítséget.

Csirke

Miközben a pulyka enyhe élménnyel rendelkezik táplálkozási szempontból, a csirke ára stabilabb, egész évben, és a csontos, bőr nélküli darabok pulykamellje könnyen megtalálható a legtöbb élelmiszerboltban. Ismét a bőr eltávolítása csökkenti a kalóriákat. 1 lb. A bőr nélküli, csontozatlan csirkemell kiszolgálása 135 kalóriát tartalmaz adagonként, ami 12 kalóriával magasabb, mint ugyanaz a pulyka. A fehérje és a zsír aránya kissé alacsonyabb, mint a pulyka 25 g fehérje és 3 g zsír adagonként.

Aminosav profilok

Egy másik fontos szempont az aminosav profilok vagy az egyes húsok. Az aminosavak a fehérjék építőkövei, és a különböző aminosavak eltérő hatást gyakorolnak az izmok nyerésére. Különösen az elágazó láncú aminosavak, vagy a BCAA-izoleucin, a leucin és a valin kapcsolódnak az optimális izomnövekedéshez és -javításhoz. Ismét a pulyka valamivel jobb a csirke a BCAA tartalmában. Egy adag pulyka 1,420 mg izoleucint, 2,176 mg leucint és 1,451 mg valint tartalmaz. A csirke adagja 1,230 mg izoleucint, 2,073 mg leucint és 1,297 mg valint tartalmaz.