Tippek a cross country próbákról

A sífutó egy kihívást jelentő és kifizetődő sport, amely különböző vasútvonalakkal, fűvel, aszfalttal, kavicsokkal, iszapokkal és piszoktól a patakokig, dombokig, prériákig és erdőkig terjed. A sport kitartást és kitartást igényel, valamint a csapatmunka és az egyéni erőfeszítés. Ha egy helyet szeretne eltalálni az iskola országos csapatában, próbálja ki ezeket a tippeket.

A legtöbb cross country verseny 5 km, vagy 5,1 km, hosszú – távolság, amely megköveteli az állóképességet és az állóképességet. Annak érdekében, hogy kitartson a kitartásod és felkészüljön a szezonra, folytasson folyamatosan a szezonon kívül. Növelje a bázis kilométerteljesítményét, legalább hetente öt alkalommal, nyugodt tempóban. Célja, hogy minden edzésen legalább 2 mérföldet fusson. Tegyen egy hosszú távot hetente, és adj egy mérföldet egy héten 3 hétig. A negyedik héten vegyen le egy mérföldet, majd ismét egy mérföldet hozzon fel egy héten. A hosszú futások növelik a szervezet oxigénhatékonyságát és a fáradtsághoz szükséges teljesítményt.

Készítsd el a testedet különböző terepen való futással. Hetente egyszer gyakorolják a dombokat. Egy hegyi edzéshez gyors ütemben haladjon fel a dombon, majd lassan lefelé. Csinálhasson négy-nyolc dombtetőt, attól függően, hogy van-e fittségi szintje és a domb lejtése és hossza. Készítsd el a testedet a durva talajon való futáshoz, az ösvényen fás területeken és a túraútvonalakon keresztül. Hagyja a testet, hogy egyenetlen talajon haladjon.

A kereszt ország olyan mentálisan kihívó sport, amely megköveteli a kitartás és az odaadás. Minél többet megtanulsz lazítani az elmédet, annál könnyebb lesz a testetek hosszú távon futni. Készíts fel olyan mantrákkal, mint például: “Erõs vagyok, gyorsan futok, sokáig megyek”, a tréningeden. Pihenési technikákat is végezzen, mint például a meditáció. Próbálja meg a mély lélegzést és tüntesse fel, hogyan érzi magát a próbák alatt. Képzelje el, hogy erős, erős, gyors és képes kezelni a kihívásokat. Amikor a kísérlet napja megérkezik, testetek képesek lesznek végrehajtani azt, amit az elméd már rendelkezik.

Viseljen megfelelő futócipőket és kényelmes ruhákat. Keress olyan cipőket, amelyek megfelelnek a lábadnak. Ha például alacsony boltíves vagy lapos lábak vannak, akkor például a cipőt a stabilitás és a mozgásvezérlés funkcióival keressük. A magas ívekhez viseljen cipőt extra párnázattal. Ha sok futóversenyt fog játszani a válogatott csapatánál, keressen olyan futócipőket, amelyek több támogatást és stabilitást kínálnak, mint a rendszeres futócipők, és segítenek a bokájuknak és a lábuknak a nehéz terepen való navigálásban. Használja az éghajlat megfelelő rétegeit, amelyeket az időjárás változásaihoz hozzáadhat vagy eltávolíthat.

Építsd meg a kitartást

Terület megváltoztatása

Head Játékok

Válassza ki a megfelelő felszerelést