Vegán kókuszmakrák

A kókuszmakrónak megkülönböztető megjelenése és gazdag ízvilága kielégítő édes kezelés. Akár sápadt fehér színű, akár egy toastos árnyalatú színárnyalatú, kókuszmakrónak ropogós külseje és rágós belseje van. Természetesen gluténmentes, kókuszmakrák vegánként sültekké alakíthatók át egyszerűen a receptben felhasznált tojás helyett egy vegánbarát alternatíva helyett.

Mi a veganizmus?

A veganizmus a vegetarianizmus egyik formája, amelyben semmilyen állati eredetű terméket nem fogyasztanak. Míg néhány vegetáriánus tojást, tejterméket, mézet és még tenger gyümölcseit is fogyaszt, a vegánok tartózkodnak minden ilyen tárgytól, noha egyesek megengedik a mézet az étrendjükben. A vegánok arra is törekszenek, hogy tartózkodjanak az állati termékek, például a bőr vagy a gyapjú használatától mindennapi életükben. A vegán étrend gyakran bőséges a hüvelyesek, a teljes gabonafélék, valamint a gyümölcsök és zöldségek területén annak biztosítása érdekében, hogy minden lényeges tápanyagot, beleértve a fehérjét is biztosítsák. A kókuszmakrák szinte teljesen vegánok, kivéve a tojásokat.

Kókuszos táplálkozás

A kókuszmakrák elsődleges összetevője az aprított, szárított kókusz hús. Az érett kókuszdióból betakarított húsdarabokat darabokban szárítják, majd aprítanak és édesítik, mielőtt az eladásra kerül. A kókuszhús megtalálható a legtöbb élelmiszerboltban, valamint néhány egészségügyi élelmiszerboltban. A szárított, pelyhesített és édesített kókusz 1-csésze adagonként 388 kalóriát, majdnem 8,5 gramm étkezési rostot, 2,7 gramm fehérjét, 44 gramm szénhidrátot és több mint 31 gramm cukrot tartalmaz. Mielőtt a hozzávalókat összekevered a kókuszmakrónál, óvatosan pirítsa meg a pelyheket, amíg finom barna színűvé nem válik hozzá, hogy mélyebbé tegye a kész makaró illatát. Ez különösen hasznos a vegán receptben, hiszen nem fog tudni támaszkodni a tojás gazdagságára az extra ízért.

Tojáscsere opciók

Válassz egy tojáscserét a tojás szerepe alapján a receptben. A kókuszmakrák esetében a tojásfehérje funkciója az, hogy összekapcsolja a többi összetevőt, miközben egy kis extra gazdagságot biztosít az ízben. A közös tojástermékek közé tartoznak az előrecsomagolt tojáspótlók, a kevert lenmag vagy a kukoricakeményítő, amelyek mindegyike segíti az összetevőket. Ezek azonban nem segítenek a kelesztéssel. Használjunk 2 evőkanál lenmagvetést 3 evõkanál vízzel, hogy elegendõ helyettesítsük az egyik tojást. Hasonlóképpen, használjon 1 evőkanál kukoricakeményítőt, 3 evőkanál vízzel, és cserélje ki egy tojást.

Extrák hozzáadása a makarónihoz

A kókuszmakrák gazdagságának feldarabolásához adjunk apró darabos aszalt gyümölcsöket, például apróra vágott almát vagy kajszibarackot, vagy akár mazsolát. Keverje össze a szárított gyümölcsöt a többi összetevővel sütés előtt. Egy másik lehetőség az, hogy ízesíti a macaroons a ropogós, egy természetes csokoládé helyettesítő. A csokoládé sütés néha tejet vagy tejterméket tartalmazhat. A répa vegánbarát alternatíva, hasonló ízprofillal. Szorítsuk meg a megolvasztott faragást a kakaókra, miután lehűtöttük, vagy egy extra dekadens sütit, a sütemény felét olvasztott farokba fűztük, ellentétes megjelenéshez.