Vissza kell-e használni az elfogyasztott képletet?

Az Ön csecsemőjének megvásárlása költséges lehet, így valószínűleg nem akarja elpazarolni. A drágább, mint minden csepp, léteznek speciális iránymutatások arra vonatkozóan, hogyan kell elkészíteni a képletet és táplálni azt a baba számára. Fontos, hogy kövesse az utasításokat, amelyek megtiltják az újbóli használatát a baba által nem ivott tápláléknál.

Elmaradt képlet kockázatok

Mindig dobja el az üres palackban lévő képleteket, miután táplálta a babát. Ne tárolja a maradék képletet, hogy később továbbadja a baba számára. A palackból történő ivás azt jelenti, hogy a baba baktériumok a baba szájába kerülnek a palackban lévő képletbe, ahol a baktériumok elkezdhetik növekedni. A baba fiatal korában és az immunrendszer rendszerének kialakításakor a kicsi az ételmérgezéstől betegedhet, ha elfogyasztja a maradék formulát. A baba formulája is romlandó, és a baktériumok gyorsan fejlődnek 40 és 140 fok között, figyelmeztet Karen Sokal-Gutierrez gyermekorvosra, a Fisher-Price honlapján. Soha ne hagyja a képletet szobahőmérsékleten ülve, vagy hagyja, hogy a táplálás több mint egy óráig tartson a károsodás miatt.

Soha ne erőltesse a feedet

Ha a baba már elégedettnek érzi magát, és már nem éhes, akkor tudni fogja. Egy elégedett baba elfordíthatja a fejét a palackból, vagy abbahagyhatja a szopást. Amikor látja ezeket a jelzéseket, itt az ideje, hogy befejezze az etetést, még akkor is, ha a képlet marad a palackban. Soha ne erőltesse a csecsemőt, hogy befejezze a képletet, ha nem akarja, figyelmeztet a Washington State Department of Health. A baba enni kényszerítése túladagoláshoz vezethet, ami a Vermont Egészségügyi Minisztérium szerint kényelmetlenül tenné. Távolítson el minden fennmaradó képletet.

Hulladék elkerülése

Annak elkerülése érdekében, hogy a gyomornak ne legyen hulladék, mert a baba befejezte a táplálékot, mielőtt befejezte az üveget, öntsön annyi formulát az üvegbe, amint elvárja a kicsi befejezését. A születés és a 4 hetes kor között a csecsemők mindegyik táplálékban kb. 2 – 3 uncia ételt fogyasztanak, állítja az American Academy of Pediatrics HealthyChildren.org. 1 hónapos kortól a babának minden adagban körülbelül 4 uncia formulát kell vennie. 6 hónapos kor alatt a baba valószínűleg 6 és 8 uncia közötti adagot etetni fog.

Biztonságos kezelési útmutató

Ha elkészítette vagy megnyitotta a receptet, táplálja be a babának, vagy tárolja a hűtőszekrényben egy órán belül a baktériumok kialakulásának megakadályozásától vagy előkészítésétől kezdve, figyelmeztet az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémiára. Ha a képlet több mint egy órán át szobahőmérsékleten ül, dobja el.