Vitaminok gesztenyében

A gesztenyék nem gyakran az első dió, amire gondolsz, amikor valaki rágcsálni akar, de ha egyszer tudatában vagy az általuk kínált táplálkozási előnyökről, újra gondolkozhat. A Missouri Egyetem jelentése szerint a gesztenyek rengeteg rostot, egészséges zsírt tartalmaznak, és alacsony a glikémiás indexük. A tápanyag-ellátási csomag része egy sor szükséges vitamin.

A gesztenyék több B-vitamint tartalmaznak, amelyek szükségesek az anyagcsere, a növekedés, az energia és az új vörösvérsejtek kialakulásához. Egy csésze pörkölt gesztenye 0,7 mg B-6 vitamint kínál, és bár ez nem feltétlenül hangzik, valójában az Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal által javasolt napi érték 36 százaléka. A gasztronómában található egyéb B-vitaminok közé tartozik a folát, tiamin vagy B-1, riboflavin vagy B-2, niacin vagy B-3 és pantoténsav. A B-vitaminok megtalálhatók más magas fehérjetartalmú ételekben is, mint például a hús, a tojás és a tejtermékek, de ha vegetáriánus, adj hozzá gesztenyét a táplálékhoz, hogy megbizonyosodjon róla, hogy megfelelő mennyiségű bevételt kapsz, közös aggodalom a vegetáriánusok és a vegánok számára.

Az antioxidánsok segítenek megvédeni a szervezetet a szabad gyökök által okozott sejtkárosodástól. A szabadgyök olyan instabil molekula, amely károsíthatja az egészséges sejteket, ami végül is rákhoz vezethet, a National Cancer Institute szerint. Ezek az antioxidáns vitaminok tartalmazzák az A, C és E vitaminokat, amelyek mindegyike gesztenyében található. A C-vitamin tartalma egy csésze adagban óriási 37,2 mg, vagyis az ajánlott napi érték 62 százaléka. Az A- és E-vitamin tartalom sokkal alacsonyabb, az E-vitamin 0,7 mg-os vagy 4% -a az RDV és az A-vitamin esetében 34,3 NE vagy az RDV 1% -a. Az antioxidáns vitaminok együtt dolgoznak az egészségi állapot támogatásában. Az American Heart Association az antioxidáns vitaminok, például a diófélék táplálékának táplálkozását ajánlja a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentése érdekében.

A K-vitamin egy elfelejtett vitamin, amelyet nem gondolunk, hacsak nem alakít ki véralvadási problémát. A vérrög segítésekor a szervezetnek szüksége van a K-vitaminra, hogy olyan fehérjéket hozzon létre, amelyek erősen erősítik a csontokat és a szöveteket. A gesztenye 11,2 millió K-vitamint tartalmaz, vagy csak az RDV 10 százalékát. Bár a K-vitamin szükséges bizonyos testi funkciókhoz, ha olyan gyógyszerekre van szüksége, amelyek segítik a vér vékonyodását, akkor figyelemmel kell kísérnie, hogy mennyi K-vitamint fogyaszthat az élelmiszerekben, az Országos Egészségügyi Intézmények Klinikai Központjának jelentése szerint. A K-vitamin fogyasztásának hirtelen növekedése befolyásolhatja a vérhígító megfelelő működésének képességét.

Ha a magas zsírtartalmú és kalóriatartalmú táplálék miatt nem evett diót, érdemes megfontolni a gesztenyét. A többi népszerű snack-dióhoz képest a gesztenyek alacsony zsírtartalmú és kalóriát tartalmaznak. Egy csésze pörkölt kesudió 786 kalóriát és 63,5 g teljes zsírt tartalmaz, ugyanakkor a pörkölt gesztenye ugyanakkora adagja 350 kalóriát tartalmaz, és csak 3,15 g zsírt tartalmaz.

B Vitaminok

Antioxidáns Vitaminok

K-vitamin

A vitaminokon túl